Mehmetçik, Türkiye'ye getirdiği Suriyeli çocukların yüzünü güldürdü

Barış Pınarı Harekatı bölgesinden zırhlı araçlarla sınıra oradan da Mardin'e getirilen ve çeşitli hediyeler verilen çocuklar, düzenlenen etkinliklerle keyifli zaman geçirdi

Haberler 30.04.2021 - 01:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MARDN - Bar Pnar Harekat bölgesinden Mehmetçik ve Milli Eitim Müdürlüü koordinasyonunda Mardine getirilen çocuklar doyasya elendi.

Harekat bölgesindeki 49. Komando Tugay Komutanl tarafndan ülkelerindeki sava nedeniyle madur olan çocuklar için etkinlik gerçekletirildi.

Etkinlik kapsamnda hareket bölgesindeki 5 köyden 82 çocuk ve 6 öretmen, zrhl araçlarla Kzltepe ilçesindeki ehit çoban Hudut Karakolu bölgesindeki güvenlik noktasna getirildi.

Koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamnda ateleri ölçülen çocuklara maske datld.

çocuklara ilçe merkezinde bir maazada kyafet ve ayakkab hediye edildi.

Evliya çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, Kovid-19 tedbirlerine uyularak yemek yiyen çocuklar, Mardin Artuklu Üniversitesi kampüsünde palyaço ve öretmenlerle elenceli zaman geçirdi.

l Milli Eitim Müdürü Memet Polatn da katld etkinlikte çocuklara oyuncak ve derslerine yardmc malzemeler datld.

Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezindeki planetaryumda uzay deneyimi yaayan örenciler, uzayda ve gezegenlerin arasnda sanal gezintiye çkarld.

- Allah Türk askerini muvaffak etsin ve korusun

Suriyeli çocuklardan Riyad Hasan smail, Türk askerleriyle Türkiyeye geldiklerini ve güzel vakit geçirdiklerini söyledi.

smail, Bize hediyeler verdiler. çok teekkür ediyoruz. Allah Türk askerini muvaffak etsin ve korusun. dedi.

Esra Abdülaziz lhicri, ilk defa Türkiyeye geldiklerini ve çok mutlu olduklarn dile getirerek, Allah Türk askerini korusun, bizlere çok emei oldu. lk defa bu kadar mutlu oldum. diye konutu.

Öretmenlerden Hinde sa da çocuklarla etkinlikte yer ald için sevinçli olduunu anlatarak, kendilerine böyle bir frsat sunulduu için Türkiyeye teekkür etti.

l Milli Eitim Müdürü Polat da çocuklarn güzel bir gün geçirmelerine vesile olmann mutluluunu yaadklarn anlatt.

Mehmetçik ile Suriyede savan en çok etkisini yaayan çocuklara 23 Nisan cokusunu yaatmak istedik. diyen Polat, çocuklarn çok elendiini dile getirdi.

Etkinliin ardndan çocuklar ülkelerine uurland.

Ana Sayfaya Git