Mekke’de yaralanan Türk hacılar yurda döndü

Suudi Arabistan'ın Mekke kentindeki vinç kazası ile Mina Bölgesi'nde meydana gelen izdihamda yaralanan ve ibadetleri sırasında hastalanan 24 Türk hacı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda; Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı işbirliği ile Türkiye'ye getirildi.

Haberler 28.09.2015 - 11:27 Son Güncelleme : 28.09.2015 - 11:27

Aralarında Mekkede hac ibadetlerini yerine getirdikleri sırada hastalanan Türk hacılarının da bulunduğu toplam 24 yaralı ve hasta, Genelkurmay Başkanlığına ait bir nakliye uçağı ile bugün saat 08.30da Ankaradaki Etimesgut Havaalanına iniş yaptı. Cidde Havalimanından saat 03.25te kalkış yapan ve ambulans uçak olarak hazır hale getirilen, özel donanımlı C-130 tipi askeri uçakta yaralı ve hasta Türk hacıları için Sağlık Bakanlığından 12 kişilik sağlık ekibi de hazır bulundu.

AFAD tarafından yapılan açıklamada ise, Mekkede meydana gelen vinç kazası ile Minadaki izdihamda yaralanan ve hasta Türk hacıların tedavisine Ankaradaki çeşitli hastanelerde devam edileceği bildirildi. AFAD, ayrıca Etimesgut Havaalanına getirilen Türk hacılarından 8inin Atatürk Eğitim Araştırma, 8inin Yenimahalle Eğitim Araştırma, 1inin Yüksek İhtisas, 1inin Ankara Numune Eğitim Araştırma, 3ünün Dışkapı Numune, 1inin Numune Eğitim Araştırma, 1inin Sanatoryum Göğüs Hastalıkları, 1inin Keçiören Numune Eğitim Araştırma ve 1isinin de Gazi Devlet Hastanesine nakledildiği belirtildi.

VİNç KAZASINDA SAĞ AYAĞI VE SAĞ OMZU KIRILDI

Hac görevi için Arabistana giden ve Diyanet Hastanesinde bir aydır kronik kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gören 70 yaşındaki Ünay Gedikin oğlu, babasının Mekkedeki vinç kazası ile Minadaki izdihamda yaralanan Türk hacı adaylarıyla beraber getirildiğini belirterek şöyle dedi:

Babam yaklaşık 1 aydır Arabistanda, hac vazifesini yerine getirmek için gitmişti. Orada rahatsızlandı. Kronik kalp yetmezliği çıktı. Ondan dolayı Diyanetin hastanesinde bir aydır yatıyor. Sağ olsunlar, orada da hastanede çok iyi bakmışlar. Telefonda da devamlı bize bilgi verdiler. Babam kendisi de aradı, bilgi verdi. Bir sıkıntı ile karşılaşmadık. Devletimize Allah zeval vermesin. Özel bir uçak kaldırmış. 24 hastanın içine babamı da dahil etmişler. Sağlık durumu iyi, gördük kendisini.

Mekkedeki vinç kazasında sağ ayağı ile sağ omzu kırılan bir Türk hacı adayının yakını ise hastane önünde, Vinç kazasında yaralandı. Sağ ayağında ve sağ omzunda kırık olduğunu öğrendik. Sağ omzundan galiba ameliyat olacakmış, öyle söylediler. Onun için bu hastaneye sevk etmişler. Yalnız gitti, yalnız geldi diye konuştu.

Kaynak: DHA

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır