Mekke'nin Fethi kutlandı

Diyarbakır, Batman ve Mardin'de Mekke'nin Fethi'nin 1386. yıl dönümünü dolaysıyla Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından çeşitli programlar gerçekleştirildi.

Haberler 02.01.2017 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr

AGD Diyarbakr ubesince Mekkenin Fethinin 1386. yl dönümünü dolaysyla Cahit Stk Taranc Kültür Merkezinde düzenlenen program, Ulu Cami mam Hatibi Emin Mülayimin Kuran- Kerim tilavetiyle balad.

AGD Diyarbakr ubesi Bakan Abdurrahman Ergin, yapt konumada, tüm Müslümanlarn kblesi olan Kabenin bulunduu, ehirlerin anas Mekke ehrinin fethini, özellikle genç nesle her yl tekrar hatrlatmann önemine inandklarn söyledi.

Ergin, Önderimiz, Efendimiz Hazreti Muhammedin komutasnda gerçekleen Mekkenin fethinin her yl yeniden kutlayarak küresel emperyalist kuatmaya, kültürel bir kuatmaya cevap verdiimizin farkndayz. dedi.

Genç nesillere mutlaka fetih kavramnn anlatlmas gerektiini vurgulayan Ergin, gençlerin fetih ve igal arasndaki fark bilmeleri gerektiini ifade etti.

Din Görevlileri Birlii Dernei (Din Bir Der) Bakan Muhittin Yldrm ise Mekkenin, stanbulun ve Diyarbakrn fethinin Müslümanlar için büyük fetih olduunu söyledi.

Tiyatro ve sinevizyon gösterisi ve iirlerin okunmasnn ardndan Siyer-i Nebi Yarmasnda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Öte yandan, programda Halep yararna kermes düzenlendi.

- Batman

AGD Batman ubesince Yeni Kültür Merkezi konferans salonunda Mekkenin Fethinin yl dönümünün kutlanmas amacyla düzenlenen etkinlik, Kuran- Kerim tilavetiyle balad.

AGD Batman ube Bakan Lokman Özkan, programda yapt konumada Mekkenin Fethi kutlamasn geleneksel hale getirdiklerini söyledi.

AGDnin Türkiyenin 81 ilinde bu saatte Mekkenin Fethi programn yaptn bildiren Özkan, öyle dedi:

AGD olarak geleneksel hale getirdiimiz Mekkenin Fethi programn icra ettik. Bugün bu saatte Türkiyenin 81 ilinde yaklak 600 noktada Mekkenin Fethi program icra edildi. çünkü bugün Hristiyanlarn ylba olan Noel Bayram. Biz de buna alternatif olarak Batnn kokumu deerlerine bir cevap olarak, kapitalizme kar bir cevap olarak Mekkenin Fethi programn icra ettik. Kabe bütün Müslümanlarn kblesidir. Mekke ehirlerin anasdr. Biz de ehirlerin anas olan Mekkenin Fethi yl dönümünü kutlamaktan onur duyarz.

l Müftüsü Turgut Erhan ise cahiliye döneminde küfrün ve zulmün insanlarn gönüllerini kararttn Allaha giden yoldan uzaklatn aktard.

Hazreti Muhammedin hayatndan kesitler sunan Erhan, konumasn öyle sürdürdü:

Cahiliye döneminde insanlardan hayr ve fazilet namna ne varsa, insan hayatndan tamamen çkarlmt. nsanlar hakl da olsa zulme boyun emi, hak kuvvete boyun emi, kadna esir muamelesi yaplm, insani bütün özelliklerden insanlar adeta uzaklam bir hayat yayordu. Efendimize peygamberlik geldikten ve insanlara slam anlattktan sonra müriklerin basklarndan dolay Mekkeden hicret etmek zorunda kald. Peygamber efendimiz 8 yl sonra ise Mekkeyi kansz bir ekilde fethetti.

Emrullah Uzunun iir dinletisinden sonra Minik Kariler ve sinevizyon gösterisi gerçekletirildi.

Program, Siyer-i Nebi Yarmas ödül töreni ile sona erdi.

- Mardin

AGD Mardin ubesince Atatürk Kültür Merkezindeki program, Kuran- Kerim tilavetiyle balayarak, sinevizyon ve iir dinletisi ile devam etti.

Açl konumasn yapan AGD Mardin ube Bakan Naim Eryiit, AGDnin çalmalar hakknda ksa bilgi verdi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Öretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Khalid El-Awasnn konumasnn ardndan Siyer-i Nebi snavnda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ana Sayfaya Git