Mekke'nin fethinin bin 386'ncı yıl dönümü

Anadolu Gençlik Derneği, Mekke'nin fethinin bin 386'ncı yıl dönümünü 81 ildeki şubelerinde düzenlenecek programlarla kutlayacak.

Haberler 31.12.2016 - 09:23 Son Güncelleme : 31.12.2016 - 09:39

Anadolu Gençlik Dernei Diyarbakr ube Bakan Muhammed Kayhan slam corafyasnn dört bir yannda masum insanlarn çatmalar ve terör olaylarnda yaamn yitirdii belirtilerek, Frat Kalkan Harekatnda görevli askerler ile ilgili gelen ac haberlerin yürekleri yaktn vurgulad.

81 LDE KUTLAMA

Anadolu Gençlik Derneinin 81 ildeki ubelerinde, Mekkenin fethinin bin 386nc yl dönümünün, düzenlenecek programlarla kutlanaca bildirilen Kayhan, Yeryüzünün ilk binas Kabenin bulunduu ehir olan Mekke, slam ordularnca 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmitir. Derneimiz öncülüünde geleneksel olarak düzenlenen fetih kutlamalar bu yl da ülkemiz genelinde 300 kadar noktada salon programlar ile yine bir o kadar noktada da temsilcilik merkezlerimizde gerçekletirilecek etkinliklerle icra edilecektir. dedi.

SLAMIN BR GERE

Ylba elencesi adyla, neredeyse tüm dünya halklarna dayatlan çirkinliklere kar tavr taknmann, slamn bir gerei olduunu belirten Kayhan unlar kaydedildi:

Milli Piyango ad verilen oyunla kitlelerin kumarla buluturulmasn salayan, her türlü kötülüe giden yollar açan, birçok gencin çeitli bamllklara yakalanmasna sebep olan, birçok insanda iffet duygusunu zedeleyen her türlü elence anlayn reddediyoruz. Kalplerdeki merhameti körelten, vicdan duygusunu ortadan kaldran, insanlar ehirlerin en orta yerlerinde her türlü ahlakszl yapmaya sevk eden ylba kutlamalarna kar tepki koymann her erdem sahibi insann görevi olduunu da düünüyoruz.

Ana Sayfaya Git