Melih Gökçek darbe Başbakanını açıkladı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, darbenin başbakanı kim olacaktı sorusuna açık ve net olarak yanıt verdi. Gökçek o ismin Meral Akşener olduğunu açıkladı.

Haberler 02.08.2016 - 15:14 Son Güncelleme : 02.08.2016 - 15:14

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 15 Temmuzdaki darbe girişimini Ankarada bulunan yabancı gazetecilere görüntüleriyle anlatacak. Darbe gecesi Dikmendeki bir gecekonduya sığındığını ve operasyonu burada sürdürdüğünü söyleyen Gökçek, MHPli Meral Akşenerin darbe başbakanı olacağını söyledi.

Gökçekin konuşmasının satırbaşları şöyle:

FETÖcülerin başbakan adayı Meral Akşenerdi. Ver mahkemeye. Kullandığı slogan Yurtta sulh, cihanda sulh. Bu darbecilerin sloganı da bu. 15inden sonra çok güzel işler olacak diyor. Ne bekliyorsun? Bu girişimden haberi olmama ihtimali sıfır. Akşener bu grubun başbakan adayı. Cumhurbaşkanı adayını da söylemeyim.

Ben belediyeden hep geç çıkarım. Saat 1,2,3,4 hep öyle çıkarım. O gün saat 21.00 sıralarında eve gideceğim tuttu. Giderken jetler üzerimde uçamaya başladı. Sağı solu aradım. Arkadaşlar darbe teşebbüsü dedi. Ben ayrıldıktan sonra 2 tane astsubay beni almaya gelmiş. Ben 30 dakikayla, Cumhurbaşkanımız 30 dakikayla kurtardı. Bunlar Allahın lütfu.

Olayın vahametini ertesi gün görüntülerden gördük. Yarın 25-30 yabancı gazeteciyle basın toplantısı yapacağım. Öyle görüntüler buldum ki, bunu kamuoyuyla paylaşmak mümkün değil. Bunlar medyaya yansıtılmıyor. Ama ben bunu vereceğim, kullanmak için değil. FETÖ uşakları ne yaptı, görün diye vereceğim, sansürlemeden.

Cumhurbaşkanımızdan talepte bulunduk. Dün akşam endirekt bir cevap geldi. İstanbuldan sonra bir de Ankarada yapalım ümidi var. Kesin değil. Cumhuriyet tarihinin en büyük mitingini yapacağız. Ankaradan İstanbula minimum 1000 otobüsü kaldıracağız. Biz valiliğe teklif ediyoruz, inceleme yapılıyor. Bugün itibariyle belli bir uzaklaştırmayı yaptık.

Kapatılan alanları park olarak düşünüyoruz. Akıncılardaki havaalanı, bunu sivil havaalanı yapmak mümkün olabilir. Benim bilemediğim, onların bildiği durumlar olabilir. Bana bırakırlarsa anında park yaparım. Belediye Meclis toplantımızda, hem şehit yakınlarına, hem gazilere elimizden gelen yardımı yapacağız. İşsiz gençleri FETÖcüler yerine alacağız. Devletin de planları var. Bize yük kalırsa, şehit ailelerine konut da vermek istiyoruz.

Pazar günü akşama kadar ücretsiz. 8 Ağustos Pazartesi sabah 07.00den itibaren ücretli.

(Habertürk)

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır