Melike sıcak yuvasında!

"Ben ilk kaçma planı yaptığımda aklıma annemin yemeklerini çok özlediğim geldi. Babamın kokusunu çok özlemiştim. Beni bir yerlere götürmesini ya da bakkaldan bana bir şeyler getirmesini çok özlemiştim"

Haberler 30.12.2019 - 00:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Annesi Hüsniye Kayann HDP l Bakanl önünde yapt oturma eylemi sayesinde 5 yl aradan sonra scak yuvasna kavuan 14 yanda daa kaçrlan Mekiye Kaya, ailesiyle yeniden bir araya gelmenin sevincini yayor.

Merkez Balar ilçesinden 5 yl önce 14 yandayken daa kaçrlan ve terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan Mekiye Kaya, emniyetteki ilemlerinin ardndan sevk edildii adli makamlarca adli kontrol artyla serbest brakld.

5 yl sonra yeniden scak yuvasna kavuan Mekiye Kaya, annesi Hüsniye, babas Hüseyin Kaya ve kardeleriyle hasret gideriyor.

- Ailem hep aklmdayd

Mekiye Kaya 5 yl sonra yeniden ailesine döndüü için çok mutlu olduunu, annesini, babasn ve akrabalarn görmenin sevincini yaadn söyledi.

Ayr kald süreçte ailesini ve evini hiç aklndan çkarmadn ifade eden Kaya, öyle konutu:

Beni kandrarak götürdüler. Gittim oraya, yaam ve zorluklar gördüm. lk gittiimde zorlandm. Kaçma planlar yapyordum. Ama korku vard, yapamyordum. yi ki aileme kavutum. Orada hep ailem aklmdayd. Ben ailemi televizyonda gördüm. çim yand, parçaland. Gideceim dedim. Gece vaktinde kapy açtm ve kaçarak teslim oldum.

- Askerler, bana aabeyim gibi bakt

Terör örgütünün sürekli, Teslim olursanz kötü muamele ve ikenceye maruz kalrsnz eklinde propaganda yaptn vurgulayan Kaya, bunun doru olmadn aktard.

Kaya, kence yapacaklar, diyorlard. çok kii kaçmak istiyor. Ama o korkuyla kaçamyorlar. Örgütün propagandas doru deil. Türk askeri ikence yapmyor. Tam tersine bana aabeyim gibi baktlar aileme kavuuncaya kadar. diye konutu.

Terör örgütünden kaçma planlar yaparken annesi, babas ve ailesiyle ilgili hayaller kurduunu belirten Kaya, öyle dedi:

lk kaçma plan yaptmda aklma annemin yemeklerini çok özlediim geldi. Babamn kokusunu çok özlemitim. Beni bir yerlere götürmesini ya da ben ona telefon açnca bakkaldan bana bir eyler getirmesini çok özlemitim. Ailemde herkesi çok özlemitim. yi ki oradan kaçp geldim. nallah oradaki küçük çocuklar da benim gibi ailelerine kavuurlar. nallah eylem yapan anneler de çocuklarna kavuur.

Kaya, kendisi gibi terör örgütünden kaçp teslim olanlarn psikolojisinin düzelmesi için Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann kendilerine i imkan salamasn istediini anlatt.

- Onu kokladm

Anne Hüsniye Kaya da kzna kavutuu için mutlu olduunu dile getirerek, Cumhurbakan Erdoan, çileri Bakan Süleyman Soylu ve dier yetkililere teekkür etti.

Kaya, konumasn öyle sürdürdü:

Onlarn sayesinde kzma kavutum. Kzm lahmacun, döner ve kebab çok seviyor. Ona bugün lahmacun, yarn kebap yapacam. Sonraki gün de döner alacam. Her gün sevdii bir yemei getireceim. Kzmn geleceine, ona yemek yapacama inanmyordum. Ama çok ükür geldi, ona kavutum. Kzm çok özledim, onu kokladm, çok mutlu oldum. nallah o anneler de orada oturmaya devam edecek. Ben de anneyim, çok eziyet çektim, ac gördüm. Onlarn yanlarna gideceim ve destek vereceim. nallah onlarn çocuklar da gelecek. Anneler gelin, destek verin, çocuklar sizi görüp gelecek. Ben Mekiyeye kavutum. nallah hepiniz de çocuunuza kavuursunuz.

Baba Hüseyin Kaya da Daha önce Nasl kzma kavuurum, nasl gelecek? diyordum. 5 senedir o düüncedeyiz. imdi yanmzda olduu için çok mutluyum. Devletimizden Allah raz olsun. Bu sabah kahvalty beraber yaptk, çok mutlu oldum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git