Melis sıra kadem bastı

Diyarbakırlı Zafer Erkin, 17 yaşındaki kız kardeşini, kendisinden yaşça büyük biri ile gördü. Duruma sinirlenen Erkin, kız kardeşinin telefonunu alıp onu taksiye bindirerek eve gitmesini söyledi.

Haberler 28.11.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrl Zafer Erkin, iki gün önce 17 yandaki kz kardeini, kendisinden yaça çok büyük bir erkekle beraber gördü. Duruma sinirlenen Erkin, kz kardeinin telefonunu alp onu taksiye bindirerek eve gitmesini söyledi. Aabeyinin erkek arkada ile kendisini görmesinden korkan 17 yandaki kz eve gitmeyerek kayplara kart. Acl aabey Erkin, Melis lütfen gel, kimse sana karmayacak, biz seni çok seviyoruz neredeysen çk ve artk evine gel dedi.

ddiaya göre olaylar öyle geliti. 17 yandaki Zehra Melis Ekin, iki gün önce dershaneye gitmek yerine kendisinden yaça büyük bir erkekle kafede zaman geçirdi. Zehra Melisin aabeyi Zafer Erkin, yanndaki arkadayla gezerken, kz kardeini gördü. Kz kardeinin okulda olmadn ve kendisinden yaça büyük biri ile görütüünü örenen aabey Erkin, Zehra Melisten telefonunu alp taksiye bindirerek eve gitmesini söyledi. Aabeyinin kendisini görmesinden dolay korkan Zehra Melis, bir müddet sonra taksiden indi. Aabeyinin evi arayp kz kardeini sormas üzerine Zehra Melisin eve gitmediini örenen Zafer Ekin, panie kapld. Hemen polisi arayan acl aabey, yanndaki arkada ile birlikte kz kardeini aramaya koyuldu. ki gündür kardeinden haber alamayan ve kentte gezmedik yer brakmayan gözü yal aabey, kz kardeini görenlerin insanlk namna polise bildirmelerini istedi.

Kardeimin bulunmas için bana bir ey mi gelmesi gerekiyor

Kz kardeinin evden kaçmas ile ilgili HA muhabirine açklamalarda bulunan Zafer Erkin, 17 yandaki kz kardeinin iki gün önce evden kaçtn söyledi. Yakn arkadalarndan birkaç haber aldklarn fakat bu haberlerin kendilerini tatmin etmediini kaydeden Ekin, aile olarak çok zor durumda olduklarn dile getirdi. Kz kardeinin korkup ürkmü olabileceini ifade eden Ekin, kardeinin bir an önce eve gelmesini istediklerini ifade etti. Ekin, 2 gün önce saat 14.00 sularnda ben kendim onu taksiye b indirdim eve gitmesi için. Erkek arkada ile gördüm onu telefonunu aldm ve kendisini taksiye bindirdim eve gitmesini tembihledim. Arkadalarndan kötü eyler duydum, kendinden çok büyük erkeklerle arkadalk ettiini gördüm, telefonundan da baktm. Taksiden erkeden inmi eve gitmemi, o günden beri her yerde aryorum. Ayn gün bir arkadana uradn örendik, kendisine yardm etmesini istemi arkadandan, aabeyim beni öldürecek demi, arkada senin ailen böyle bir ey yapmaz dedikten sonra oradan da kaçm. Ertesi gün bu beraber gördüüm çocukla iletiime geçmi ve evine uram haberimiz oldu polise ilettik, 5 dakika önce çkm ama bulunamad. Bizimle çok ilgilenmediler kardeimi bulmak için. lla kardeimin bana bir ey mi gelmesi gerekiyor. Zaten herkes çok kötü, gerginiz, üzgünüz, skntlyz, artk bir eylerin yaplmasn istiyoruz. Umarm en yakn zamanda bulunur dedi.

ki gündür gezmediimiz yer kalmad

Kz kardeinin hala Diyarbakrda olduunu vurgulayan Ekin, öyle devam etti:

Sabah saat 05.00e kadar arkadamla dolatk her tarafa baktk. aramadmz yer kalmad. Okuluna uradk, gittii dershaneye uradk, eski arkadalaryla görütük. Bu kz küçük, 17 yanda can sklyor, rahatszl da var, artk onun bulunup evine dönmesini istiyorum. Srtnda krmz bir çanta var, ayakkabs kahverengi siyah pantolon ve kül rengi bir mont var üstünde. Görenlere unu söylemek istiyorum, biri görmü yol paras verip onu baka bir yere göndermi, evden kaçt belli, polise haber vermek yerine bunu yapyorlar, artk doru olan bu deil. Yardma ihtiyac olan kz kardeim deil bizleriz artk. O artk ne yaptn bilmiyor, canmz gidiyor, bize yardm edin. Bizi dinliyorsa ona sesleniyorum, kimsenin ona bir ey yapaca yok insan canna nasl kyabilir. Erkek arkada ile gördüümde kzdm ona, senin dershanede olman gerekiyor dedim ben ona. Melis lütfen gel, kimse sana karmayacak, biz seni çok seviyoruz neredeysen çk ve artk evine gel. nallah beni izlersin ve evine gelirsin.

Ana Sayfaya Git