Memur kızı 20 yıl sonra Hakkari'ye doktor olarak atandı

MEMUR babası nedeniyle ilkokulda 4 ve 5'inci sınıfları Hakkari'de okuyan Ecem Memişoğlu, 20 yıl sonra genel cerrahi uzmanı olarak kente atandı. Ordulu Dr. Memişoğlu şimdi kentte yaptığı ameliyatlarla adından söz ettiriyor.

Haberler 06.01.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Memur olan babasnn görevi nedeniyle 1997-98 yllarnda Hakkariye gelen Ecem Memiolu, ilkokul 4 ve 5inci snf kentte okudu. Daha sonra babasnn tayini nedeniyle Hakkariden ayrld. Farkl ehirlerde yaayan Memiolu, stanbul Üniversitesi Tp Fakültesini kazanarak doktor oldu. Bir süre stanbulda görev yapan Memiolu, Genel Cerrah Uzman olduktan sonra, 20 yl önce babasnn memuriyeti dolaysyla 2 yl kald Hakkariye, doktor olarak atand. Hakkari Devlet Hastanesinde görev yapan Genel Cerrah Uzman Dr. Ecem Memiolu, imdi kentte yapt ameliyatlarla adndan söz ettiriyor.

20 YIL SONRA GELD

20 yl sonra tekrar Hakkariyi gelmenin kendisi için heyecan verici olduunu anlatan Genel Cerrah Uzman Dr. Memiolu, kenti sevdiini söyledi. Dr. Memiolu, görev yapt hastanede ilk defa diyafram ameliyat yaparak bir hastann salna kavutuunu belirtti. çukurca ilçesine bal Cevizli Köyünde 4 yl önce ceviz aacndan düerek saln yitiren ve nefes darl çeken 55 yandaki 2 çocuk babas Seyfullah Akna diyafram ameliyat yaptklarn anlatan Dr. Memiolu, ameliyatn da baarl geçtiini söyledi.

KENTTE LK DYAFRAM AMELYATINI YAPTI

Ameliyatla ilgili bilgi veren Uzman Doktor Memiolu, Hastamz 4 yl önce ceviz aacndan dümü. Bu dümeden sonra sürekli bir kalp rahatszl, nefes darl ve barsaklarnda problem yaam. Daha önce bir kaç kez hastaneye gelip gitmi. En son çekilen tomografisinde kaln barsann ve midesinin bu akcier ile kalbi karn boluundan ayran diyafram denilen zar var. O zarn yrtlarak bu diyafram zarndan çktn ve ftklatn gördük. O ftklama nedeniyle nefes darl çekiyordu. Ameliyatta kaln barsan ve midesini karnna geri yerletirerek diyafram dediimiz zar diktik dedi.

ÜLKENN BÖYLE DOKTORLARA HTYACI VAR

Yaplan ameliyatla eski salna kavuan Seyfullah Akn ise çok mutlu olduunu belirterek, Ülkemizin ve Hakkarinin böyle fedakar doktorlara ihtiyac var. 4 yldr nefes darl problemi yayorum. Doktorumuzun yapt baarl ameliyatla salma kavutum. Emeklerinden dolay doktoruma teekkür ediyorum dedi.

Ana Sayfaya Git