Mercan davası başladı

Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı'nın öldürülmesiyle ilgili dava başladı

Haberler 02.12.2017 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRn Lice ilçesinde geçen 30 Haziranda Ak Parti lçe Bakan Yardmcs Orhan Mercann (34) öldürülmesi olayna ilikin hakknda, kasten öldürme ve devletin birlii ve ülke bütünlüünü bozmak iddiasyla 2 kez arlatrlm ömür boyu hapis istemiyle dava açlan Kemal Polatn (34) yarglanmasna baland. Tutuklu sank Polat, olayla hiçbir ilgisinin olmadn belirterek, beraatini talep etti. Mahkeme heyeti, sann tutukluluk halinin devamna karar verip, durumay erteledi.

Ak Parti Lice lçe Bakan Yardmcs Orhan Mercan, geçen 30 Haziranda gece evinin önünde urad silahl saldr sonucunda hayatn kaybetti. Saldry düzenledii iddiasyla gözaltna alnan kraathane iletmecisi Kemal Polat, mahkemece tutukland.

Diyarbakr 10uncu Ar Ceza Mahkemesinde, hakknda, 2 kez arlatrlm ömür boyu hapis istemiyle dava açlan Kemal Polatn yarglanmasna baland. lk durumaya tutuklu sank Polat, avukatlar ve Orhan Mercann yaknlar katld. Durumada savunmas alnan sank, suçlamalarn gerçek olmadn belirterek, beraatini talep etti ve Cinayetin ilendii saatlerde evdeydim. Olayla hiçbir ilgim yok. Suçlamalar kabul etmiyorum dedi.

YARGILAMA BALANILDI

Daha sonra müteki olarak ifadesi alnan Orhan Mercann ei Mehtap Mercan, sann ailesi ile daha önceye dayal bir husumetlerinin olmadn belirterek, Eim, Ak Partiye gittii için etmediklerini brakmyorlard. Ak Partili olduumuz için bizi sevmiyorlard, dlyorlard. Komularmzdan tehdit almadk ama eim sürekli tehdit ediliyordu. Eim bunlar bana anlatmazd. Eer eimi öldüren Kemal Polat ise ikyetçiyim. Eimin bir ey olmas durumunda kendisini tehdit eden kiilerin isim listesini tuttuu iddialarn örendiimde, evin her yerini aradm. Bütün katlara baktm. Böyle bir ey bulmadm. Bu konuda bana bir ey de söylemedi diye konutu.

HAKERETLERE MARUZ KALDI

Müteki olarak ifade veren Orhan Mercann kardei Öznur Mercan ise aabeyinin Ak Parti yönetisi olduu için hakaretlere maruz kaldn belirterek, unlar kaydetti:

Aabeyim, çözüm Süreci döneminde örgüt tarafndan götürüldü. Ardndan birkaç defa daha götürüldü. Ondan farkl taleplerde bulunmular. Aabeyim partisini çok seviyordu. çok bask altndayd. lçede yaayan halk ve HDPliler tarafndan dlandk. Licede her sokakta örgüt adna çalan birileri var. Kemal Polatn örgüte çalan kiilerden biri olduunu düünüyorum.

Tank ifadeleri ve sank avukatlarnn savunmasnn ardndan ksa bir ara veren mahkeme heyeti, sank Kemal Polatn tutukluluk halinin devamna karar verip, durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git