Mercan'a suikast failleri yargılandı

DİYARBAKIR'da, Ak Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert ve Lice İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Mercan'ın PKK terör örgütü tarafından öldürülmelerine ilişkin davalara, Diyarbakır 9'uncu ve 10'uncu Ağır Ceza Mahkemelerinde devam edildi. Duruşmalarda, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Haberler 22.03.2018 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ak Parti Dicle lçe Bakan Deryan Aktertin, 10 Ekim 2016da, kendisine ait akaryakt istasyonunda PKK terör örgütü mensuplarnca düzenlenen silahl saldr sonucu hayatn kaybetmesine ilikin mobilya ustas Rojhat Tugayn yarglanmasna Diyarbakr 9uncu Ar Ceza Mahkemesinde devam edildi. Davann dün görülen 2nci celsesine, saldry düzenleyen Aras kod adl PKK terör örgütü mensubu ile birlikte akaryakt istasyonuna geldii ve saldr srasnda araçta bekledii iddia edilen, Devletin birliini ve ülke bütünlüü bozma, Tasarlayarak öldürme ve Terör örgütü propagandas yapma suçlarndan 2 kez arlatrlm ömür boyu ve 5 yla kadar hapis istemiyle, tutuklu yarglanan Rojhat Tugay, Aktert Ailesi üyeleri ve avukatlar katld. Durumada tank olarak dinlenen ve baka suçtan cezaevinde bulunan Sinan Altnay ifadesinde san tandn belirterek, Deryan Aktertin öldürülmesi eyleminde olup olmadn bilmiyorum. Cinayeti kimin ilediini de bilmiyorum. Önceki ifademi kabul etmiyorum. Avukat, bana serbest braklacam söyledi. Ancak tutuklanp, cezaevine gelince bu olayn benim üzerime brakldn anladm dedi.

Mahkeme, sank Rojhat Tugayn tutukluluk halinin devamna karar vererek, durumay erteledi.

LCE SUKASTINDA GZL TANIK DNLEND

Ak Parti Lice lçe Bakan Yardmcs Orhan Mercann, 30 Haziran 2017 tarihinde gece evinin önünde urad silahl saldr sonucunda hayatn kaybettii saldry düzenledii iddiasyla hakknda 2 kez arlatrlm ömür boyu hapis istemiyle dava açlan kraathane iletmecisi Kemal Polatn yarglanmasna da Diyarbakr 10uncu Ar Ceza Mahkemesinde devam edildi. Davann bugün görülen durumasna tutuklu sank Kemal Polat, avukatlar ve Orhan Mercann yaknlar katld. Durumada ses ve görüntüsü deitirilerek ifadesi alnan gizli tank Kilit, san tandn belirterek, Orhan Mercann ehit edildii gece sann hzl bir ekilde geldiini gördüm. Üzerinde bayan elbisesi ve ba örtüsü vard. Yüzünü net olarak görebildim. Üzerindeki elbise uzundu. Sank, Orhan Mercann vurulduu yerden çok uzakt. Elinde bir ey yoktu. Sann, Orhan Mercann vurulduu yerden koar admlarla geldiini gördüm. Yüzünü net olarak gördüümden eminim. San görmeden önce herhangi bir silah sesi duymadm. San gördüümde telalyd diye konutu.

Daha sonra söz hakk verilen sank Kemal Polat ise iddialar kabul etmediini belirterek, Elinizi vicdannza koyup karar vermenizi talep ediyorum. Gizli tank beyanlar tamamen yalandr. Ben öyle bir eylem yapm olsaydm kahvede çalmaya devam etmezdim. Polisler beni kahveden götürdüler. Bir gizli tank beyan üzerine 10 aydr tutukluyum dedi.

Sank Kemal Polatn tutukluluk halinin devamna karar veren mahkeme, eksiklerin giderilmesi için durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git