Mersin'de sel felaketi

Mersin'de dün geceden beri etkili olan kuvvetli yağışlar sele neden oldu. Sel felaketinde bir kadın ve bir erkek hayatını kaybetti.

Haberler 30.12.2016 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mersinde gece yarsndan itibaren balayan ya sabah saatlerinde etkili bir ekilde devam etti. Sabah okula ve ie gitmek isteyenler güç anlar yaad. Kentin farkl noktalarnda birçok araç yamurun oluturduu sel sularnda kald. Yoldan kardan karya geçmeye çalanlar zor anlar yaarken, baz veliler çocuklarn srtnda tamak zorunda kald. Vatandalarn kulland belediyeye ait toplu tama araçlarn da su bast.

Bu gelimeler üzerine Mersin Valiliinden yaplan açklamaya göre, il genelindeki saanak yan beraberinde getirecei olumsuzlar nedeniyle merkez Akdeniz, Toroslar, Mezitli, Yeniehir, Erdemli, Tarsus ile çamlyayla ilçelerindeki tüm eitim kurumlarndan bir gün süre ile eitime ara verildi.

Meteoroloji yetkilileri, cuma günü ölene kadar yan devam edeceini bildirirken, Büyükehir Belediyesi de yapt açklamada, kentte etkisini gösteren saanak yamur nedeni ile oluan olumsuz durumlardan etkilenmemek için vatandalarn zorunlu olmadkça evlerinden çkmamalar istedi.

1 KADIN VE 1 ERKEK CESED BULUNDU

Öte yandan, merkez Toroslar ilçesinde kuvvetli ya nedeniyle debisi yükselen derede bir kadn cesedi bulundu. Kadnn kimliinin ve ölüm nedeninin belirlenmesi için çalma balatld. Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüü yetkilileri, bölgeyi etkileyen yal sistemin, bugün akam saatlerine kadar Hatay, Mersin ile Adanann sahil kesimlerinde çok kuvvetli yamur ve saanak, iç ve yüksek kesimlerde ise youn kar eklinde olacan duyurmutu.

Mersinde meydana gelen sel nedeniyle debisi yükselen derede erkek cesedi bulundu. D-400 karayolunun Uluslararas Mersin Limannn D kaps yaknlarndaki bir köprünün ayaklarnda hareketsiz birinin durduunu gören vatandalar durumu polise bildirdi.

Mersinde aklalmaz görüntü

YARI çIPLAK HALDEYD

Olay yerine gelen ekipler yaptklar incelemede üzerinden kimlik çkmayan yar çplak haldeki erkein öldüünü belirledi.

Mersin Büyükehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafndan bulunduu yerden çkartlan ceset incelenmek üzere morga götürüldü.

Bu arada, cesedi bulunan kiinin sel sularna kaplp ölmü olabilecei ihtimali üzerinde durulduu örenildi.

Ana Sayfaya Git