Mesaiye okuyarak başlıyorlar

Diyarbakır Çüngüş İlçe Müftülüğünde başlatılan etkinlik kapsamında meal, Kur'an-ı Kerim, hadis, Klasik Usul Arapça ve güncel dini konularda müftülük çalışanları ile ders yapılarak mesaiye başlanıyor.

Haberler 18.12.2019 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr çüngü lçe Müftüsü Ali Bahadr, balatt etkinlik kapsamnda meal, Kuran- Kerim, hadis, Klasik Usul Arapça ve güncel dini konularda müftülük çalanlar ile ders yaparak mesaiye balyor.

lçe Müftüsü Ali Bahadr, yaklak 4 ay önce göreve balad çüngü Müftülüünde, müftülük personelinin sabahn bereketinden ve feyzinden faydalanarak güne hayrla ve dinamik balamalar için bir proje balatt.

Sabah namazn camide kldktan sonra müftülük binasna geldiini belirten Bahadr, meal ve hadis kitaplarndan bölümler okuyup müftülük personeli ile birlikte ders yaptklarn, mesai sonras ise din görevlileriyle Klasik Arapça Usulu dersleri yaptklarn söyledi.

MESAYE OKUYARAK BALIYORLAR

Bahadr, Hayatlarn ilme adayan alimlerimiz bizlere çok büyük bir ilmi miras braktlar. Dinimizin iki ana kayna olan Kuran ve Sünnete çok büyük hizmetler ederek bizlere devasa kütüphaneler braktlar. Bizlere düen vazife ise bu zengin mirastan en güzel ekilde nasl istifade etmemiz gerektiini örenmektir. ifadelerini kulland.

Güne manevi gdalar ile balamak, hayatmz bereketlendirir diyen Bahadr, sözlerini öyle devam ettirdi:

Modern ça, birçok bilgi kirliliini beraberinde getirdi. Dünya hayatnn aldatc cazibesi ve younluu gönül dünyamz daraltmaya balad. Hiç üphesiz ruhlarmzn gdaya ihtiyac vardr. Güne sabah namaz ile balamak, Kuran- Kerim ve Hadis-i erifler okumak ruhumuz için en büyük gdadr. Yapacamz bu faaliyetler sayesinde günümüze manevi gdalarla balam oluruz. badete olan itiyakmz ve haramlara kar içtinabmz daha da artarak dünya ve ahiret hayat adna bereketli bir gün geçirmemize vesile olur.

Ana Sayfaya Git