Meslek Birliklerinin Denetimi Çalıştayı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Şaban Karataş, "Toplumda kültürün kökleşmesini, bir çınar gibi büyümesini istiyorsak ve dünyayla beraber yürüyebilen hatta rekabet eden bir kültür endüstrisi oluşturmaya çalışıyorsak, korsanın mutlaka ülkenin gündeminden bir sorun olarak çıkması gerekir." dedi.

Haberler 09.03.2018 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde, Kültür ve Turizm Bakanl Telif Haklar Genel Müdürlüü ile Yunanistan-Danimarka Konsorsiyumu ortaklyla yürütülen Telif Haklarna Dayal ve Kreatif Endüstrilerin Tevik Edilmesi Odakl Olarak Türkiye Telif Haklar Sisteminin Güçlendirilmesi AB Eletirme Projesi kapsamnda Meslek Birliklerinin Denetimi konulu çaltay düzenlendi.

Bir otelde gerçekletirilen çaltayn açlnda konuan Karata, Kültür ve Turizm Bakanl ve Telif Haklar Genel Müdürlüü olarak programlarda, Türkiyenin kültürel anlamda öne çkarmak istedii ehirleri destinasyon merkezi noktas olarak düündüklerini, bu anlamda toplanty kültürel zenginlikte sembol olarak gördükleri Mardinde düzenlediklerini söyledi.

- Meslek birliklerini uzmanlarla buluturduk

Kültürel ürünler, sanat, sinema, müzik, her türlü edebiyat, bilim ve sanat eserleriyle ilgili sektör temsilcilerinin, sahada bulunan insanlarn mensubu olduu meslek birliklerinin bulunduuna iaret eden aban Karata, unlar kaydetti:

Meslek birliklerini, kanunun onlara tanm olduu haklar ve bu hakla kanunun onlara yükledii sorumluluklara ilikin konularda bir çaltayla üniversitelerdeki hocalarmzla, genel müdürlüümüzün uzmanlaryla burada buluturduk. Bu taraflar bir araya getiren bir çaltay olmas sebebiyle çok önemli. çünkü hak sahipleri, menfaatleri hep birbirleriyle kar karya gelen hak sahipleri. Farkl alanda faaliyet gösteren meslek birliklerini bir araya getirmek son derece önemli.

Hak sahibi olmayan birisinin bir hakk kullanmasna halk arasnda korsan denildiine iaret eden Karata, bu meslek birliklerinin haklarn ve sorumluluklarn tam anlamyla bilmesinin önemine deindi.

Karata, Toplumda kültürün köklemesini, bir çnar gibi büyümesini istiyorsak ve dünyayla beraber yürüyebilen hatta rekabet eden bir kültür endüstrisi oluturmaya çalyorsak, korsann mutlaka ülkenin gündeminden bir sorun olarak çkmas gerekir. diye konutu.

Yl sonunda tamamlanacak olan ve telif haklar sisteminin güçlendirilmesini amaçlayan projenin hedefleri arasnda, meslek birliklerinin daha etkin ve effaf bir yapya kavuturulmas da yer alyor.

ki gün sürecek çaltaya, Mardin Vali Yardmcs Bahattin çelik, Kültür ve Turizm Bakanl Tefti Kurulu Bakan Asm Keser, Kültür ve Turizm Bakanl 1. Hukuk Müaviri Ahmet Nuri Ekici, sektör temsilcileri, akademisyenler ve uzmanlar katld.

Ana Sayfaya Git