Meslek Sahibi Oluyorlar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Diyarbakır'da son 5 yılda açılan 3 bini aşkın kursta eğitim alan 58 bin 750 kadın, meslek sahibi oldu

Haberler 23.06.2018 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnca, Diyarbakrda son 5 ylda açlan 3 bin 97 kursta eitim alan 58 bin 750 kadn meslek hayatna atld.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnca, Diyarbakrda açlan 56 Aile Destek Merkezinde (ADEM) kadnlara el becerilerini gelitirme ve ürettiklerini pazarlayarak gelir elde etme imkan sunuluyor. çeitli alanlarda beceri kurslarnn yer ald ADEMler sayesinde kadnlar, meslek edinerek aile bütçelerine katkda bulunma frsat buluyor.

Balar Fatih Aile Destek Merkezi Koordinatörü Hülya ivan, kurslarda eitim gören kadnlara -Kur tarafndan günlük 20-35 lira verildiini ve bu sayede kursiyer kadnlarn, ayda ortalama 750 lira gelir elde ettiklerini söyledi.

Merkezlerde kuaförlük, açlk, tak tasarm, diki nakn yan sra okuma yazma, Kuran- Kerim kurslarnn verildiini dile getiren ivan, son yllarda istihdam artrma yönünde de çalmalar olduunu, bu konuda da çeitli eitimler verildiini kaydetti.

-Bu kurslar sayesinde evlerinden çkyorlar

Merkezler açldndan beri kadnlarn kurslara yönelik taleplerinin fazla olduunu belirten ivan, öyle konutu:

Meslek edinmek için kurslarmza gelen kadnlarmz, kendilerine salanan imkandan çok memnun. Eskiden böyle imkanlar yoktu. Kursa katlanlar arasnda daha önce evinden çkamayan bayanlar var. Bu kurslar sayesinde evlerinden çkyorlar. dedi.

Kursiyer annelerin beraberinde çocuklarn da merkeze getirdiini dile getiren ivan, Devlet kurumu olduu için güvenerek geliyorlar. Bazlarnn eleri geliyor ortam görüp, memnun kalyor. Bu kurslarda sertifika alp da tekstil ve kuaförlük alanlarnda ie giren bayanlarmz oldu. ifadelerini kulland.

- Öretmen Akay: Devletimiz hem annelik hem babalk yapyor

ehitlik Aile Destek Merkezinde tekstil öretmenlii yapan enay Akay (43), kurslara gelen kadnlarn, devletin sunmu olduu imkanlardan faydalandn söyledi.

ADEM merkezlerindeki kurslara katlan kadnlarn, mesleki eitimin ardndan ilgili kurumlarn verdii hibe ve kredilerle kendi i yerini açabildiini vurgulayan Akay, unlar kaydetti:

Kurslarmz kadnlarmzn ikinci evi ve vazgeçilmezi oluyor. çünkü burada sosyal ortama dahil oluyorlar. Devlet, onlarn her türlü malzeme ve ihtiyaçlarn da karlyor. Devletimiz buraya gelen kadnlarmza hem annelik hem babalk yapyor. Meslek öreterek, gelecekte kendi i yerlerini açarak para kazanma imkan sunuyor.

- Kursiyer Baygut: kinci bir evimiz oldu

Kursiyerlerden 3 çocuk annesi Nee Baygut (42) ise tekstil kursuna katldn belirterek, Bu ortam bize sunan yetkililere teekkür ediyoruz. Evde oturunca çok sklyorduk. Artk buras ikinci bir evimiz oldu. Ev kadnlarnn buraya gelmesini tavsiye ediyorum. Bu destei bize salad için devletimize teekkür ediyorum. dedi.

4 çocuk annesi Gülnaz Kazar (35), kurs sayesinde özel sektörde i imkanna kavuacak olmasndan duyduu memnuniyeti dile getirerek, Kurs sayesinde aile bütçemize katkda bulunuyoruz. çocuklarmzn çeyizini hazrlyoruz, üst ban dikiyoruz. Bayanlarmz evde oturmasnlar bu kurslara katlsnlar. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git