Meteoroloji uyardı: Kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Akdeniz Bölgesi’nin yüksek kesimleri ile Konya ve Karaman çevrelerinde yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu. Meteoroloji'nin yaptığı beş günlük değerlendirmede ise Pazartesi gününden yurdun büyük bir bölümünde kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı, çarşamba gününden itibaren İstanbul'da da görülecek.

Haberler 26.12.2016 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteorolojiden yaplan açklamada, youn kar nedeniyle ç tehlikesi, buzlanma ve don olay gibi olumas muhtemel risklere kar uyarda bulunularak, öyle denildi:

KAR KÜTLES GELYOR

Yaplan son deerlendirmelere göre, 26.12.2016 Pazartesi sabah saatlerinden itibaren Akdeniz Bölgesinin yüksekleri (Antalya, Mersin, Kahramanmara ve Adanann 900 metre rakm üzerindeki yüksek kesimleri) ile Karaman ve Konya çevrelerinde youn kar ya bekleniyor. Kar yalarnn Sal günü öle saatlerinde etkisini kaybedecei tahmin ediliyor. Geçtiimiz hafta ekstrem kar yalarnn yaand bölgede, yeni kar yalaryla birlikte, ulamda aksamalar, buzlanma, don, yüksek kar örtüsüne sahip eimli bölgelerde ç tehlikesi, çat çökmesi gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmaldr.

Meteoroloji Genel Müdürlüünün tüm yurt için yapt be günlük deerlendirmede ise Pazartesi gününden yurdun büyük bir bölümünde kar ya bekleniyor. Kar ya, çaramba gününden itibaren stanbulda da görülecek.

Ana Sayfaya Git