Meteoroloji uzmanından yurt geneli için kritik uyarı

Prof. Dr. Orhan Şen, 'Önümüzdeki 3 gün buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus olayı görülecek zirai açıdan ve ulaşım açısından dikkat edilmelidir' uyarılarında bulundu.Meteoroloji uzmanından yurt geneli için kritik uyarı: Çığ, don ve su taşkınları yaşanabilir.

Haberler 29.01.2022 - 01:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Prof. Dr. Orhan en, Önümüzdeki 3 gün buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus olay görülecek zirai açdan ve ulam açsndan dikkat edilmelidir uyarlarnda bulundu.

Meteoroloji uzman Prof. Dr. Orhan en, souk hava dalgasnn etkisi altnda olan yurt genelindeki baz bölgeler için kar, ç, buzlanma ve lodos uyarlarnda bulundu. Prof. Dr. en, Önümüzdeki 3 gün buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus olay görülecek zirai açdan ve ulam açsndan dikkat edilmelidir dedi. Dou Karadeniz ile Dou Anadolu için ç tehlikesi olduunu belirten en, lodos, su basknlar ve taknlar konusunda da uyard.

Youn kar ya nedeniyle hayatn felç olduu Marmara için iki tarih birden veren meteoroloji uzman Prof. Dr. Orhan en, sosyal medya hesabndan yapt açklamada, Önümüzdeki 3 gün buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus olay görülecek zirai açdan ve ulam açsndan dikkat edilmelidir. Dou Karadenizin iç kesimlerinin yüksekleri ile Dou Anadolunun dik yamaçlarnda ç tehlikesi var. Hava lodosa dönüyor. Yamur ile birlikte kar erimeleri su basknlar ve taknlara neden olabilir dedi.

KAR YAII MARMARAYA ZAYIF HTMAL DE OLSA UBATTA GER GELEBLR

Anadoluya 31 Martta youn kar ya gelecei uyars yapan en, Bundan sonraki kar Anadoluya (iç bölgeler) 31 Mart gibi görünüyor. Marmaraya ise çok zayf ihtimal 3-4 ubat gibi. Yüksek ihtimal 9 ubat gibi dedi.

çI, SS VE DON TEHLKES

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüü tarafndan yaplan son deerlendirmelere göre Türkiye genelinin parçal ve çok bulutlu, Bat Karadenizin iç kesimleri, (Adyaman hariç) Güneydou Anadolu Bölgesi, Dou Anadolunun güneydousu ve Hatay çevrelerinin yal geçecei, yalarn Hatay çevrelerinde yamur, dier yerlerde karla kark yamur ve kar eklinde görülecei tahmin ediliyor. Dou Karadenizin iç kesimlerinin yüksekleri ile Dou Anadolunun dik yamaçlarnda ç tehlikesi bulunmaktadr. Ülke genelinde buzlanma ve don ile birlikte kuzey ve iç kesimlerde pus, yer yer sis görülmesi bekleniyor. Dou Karadenizin iç kesimleri ile Dou Anadolunun kuzey ve dousunda yüksek kar örtüsünün bulunduu dik yamaçlarda ç riski olmasndan ötürü meydana gelebilecek olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas istenirken, ülke genelinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus olay görülmesi beklendiinden yaanabilecek olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas gerektii uyars yapld.

Ana Sayfaya Git