Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 il için potansiyel tehlike uyarısında bulunarak oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyardı.

Haberler 10.01.2022 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji Genel Müdürlüü, 16 il için potansiyel tehlike uyarsnda bulunarak oluabilecek olumsuzluklara kar uyard.

Uyar Adana, Antalya, Artvin, Giresun, Gümühane, Hatay, Mersin, K.Mara, Mula, Ordu, Rize, Sivas, Tokat, Trabzon, Bayburt ve Osmaniye illeri için yapld.

Yaplan son deerlendirmelere göre, ülke genelinin parçal ve çok bulutlu, Orta ve Dou Karadeniz kylar ile Amasya ve Tokat dnda kalan tüm bölgelerin yal geçecei tahmin ediliyor.

Yalarn genellikle yamur ve saanak, Ky Ege ile Akdenizin ky kesimlerinde yer yer gök gürültülü saanak, Akdenizin Toroslar kesimi ile Dou Anadoluda yer yer karla kark yamur ve kar eklinde olmas bekleniyor. Yalar Güney Ege kylar ile Akdenizde (Hatay dnda) yerel olarak kuvvetli olmas bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde dou kesimlerde buzlanma ve don olay bekleniyor.

Rüzgar, genellikle güney ve güneydou yönlerden hafif, ara sra orta kuvvette, Akdeniz, ç Anadolunun güney ve dousu ile Dou Karadenizin iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve frtna saatte 50-80 kilometre eklinde esmesi bekleniyor.

Kuvvetli ya uyars

Yalar Akdeniz (Hatay dnda) ile Mula çevreleri ve Aydnn ky kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olmas beklendiinden sel, su baskn ve ulamda aksamalar gibi yaanabilecek olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas gerekmektedir.

Kuvvetli rüzgar uyars

Rüzgarn Akdeniz, ç Anadolunun güney ve dousu ile Dou Karadenizin iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve frtna saatte 50-80 kilometre eklinde esmesi beklendiinden yaanabilecek olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas gerektii ifade edildi.

Ana Sayfaya Git