Meteorolojiden 4 il için yoğun kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Ağrı, Van, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı beklendiği bildirildi

Haberler 18.02.2018 - 12:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji Genel Müdürlüü, Ar, Van, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde youn kar ya beklendiini bildirdi.

Genel Müdürlükten yaplan yazl açklamaya göre, gece saatlerinden itibaren Ar çevrelerinde balamas beklenen yamur eklindeki yalarn, yarn kuvvetli yamur ve karla kark yamur, rakm yüksek ilçeler ile akam saatlerinde il merkezinde youn kar (30-60 santimetre) ya eklinde olmas bekleniyor.

Akam saatlerinden sonra Van çevrelerinde balamas beklenen yamur eklindeki yalarn, yarn kuvvetli yamur ve karla kark yamur, kuzey ve dousundaki ilçeler ile akam saatlerinde il merkezinde youn kar (30-60 santimetre) ya eklinde olaca tahmin ediliyor.

KAR BASTIRACAK

Akam saatlerinde Bitlis çevrelerinde balayacak yalarn ise gece saatlerinden itibaren etkisini artrarak, yarn youn kar (50 santimetre üzeri) ya eklinde olaca öngörülüyor.

Hakkari çevrelerinde ise akam saatlerinde yamur eklinde balayacak yalarn, gece saatlerinden sonra kara dönmesi ve yarn il genelinde youn kar (30-60 santimetre) ya eklinde olmas bekleniyor.

Açklamada, buzlanma ve don olay, ani sel, su baskn, ulamda aksamalar gibi oluabilecek olumsuzluklara kar vatandalarn ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmas uyarsnda da bulunuldu.

Ana Sayfaya Git