Meteorolojiden "en sıcak mayıs ayı" uyarısı

Türkiye'de bu hafta sonu Marmara'nın güneyi, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgeleri ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yükselecek hava sıcaklıklarıyla "son yılların en sıcak mayıs ayının" yaşanabileceği tahmin ediliyor.

Haberler 15.05.2020 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji Genel Müdürlüünden yaplan uyarya göre, ülke bu hafta sonu Kuzey Afrika üzerinden gelen scak hava akmlarnn etkisinde kalacak.

Bugünden itibaren gelecek hafta sonuna kadarki süreçte Türkiyede ya yok. Havalarn az bulutlu ve açk olaca tahmin ediliyor.

Hava scaklnn, gelecek hafta bana kadar hissedilir derecede artaca Karadeniz kylar ile dou bölgelerinde mevsim normallerinin 5 ila 9, bat bölgelerinde ise 9 ila 13 derece üzerinde seyredecei öngörülüyor.

Bu hafta sonu Marmarann güneyi, Ege, Akdeniz ve ç Anadolu bölgeleri ile Bat ve Orta Karadenizin iç kesimlerinde son yllarn en scak mays aynn yaanmas bekleniyor. ç ve Bat bölgelerdeki birçok il ve ilçe merkezinde mays ay scaklk rekorlarna yaklalabilecei ve baz yerlerde de bu scaklklarn geçilebilecei tahmin ediliyor.

Hafta sonunda mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyretmesi beklenen hava scaklklarnn, gelecek hafta banda Karadeniz ky illerinde azalmaya balayaca ve hafta ortasndan itibaren mevsim normalleri civarna düecei öngörülüyor. Yurdun dier bölgelerinde ise scaklklarn gelecek hafta sonuna kadar mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

3 BÜYÜK LDE HAVA DURUMU

Ankarada hava scaklklarnn hissedilir derecede artaca ve en yüksek hava scaklnn hafta sonunda 1935 yl Mays rekoru olan 34,4 dereceye ulaaca tahmin ediliyor.

stanbulda hava scaklklarnn hafta sonunda 32-34 derecelerde seyredecei öngörülüyor. stanbul ve Marmara Bölgesinde hava scaklnn, pazartesi gününden itibaren azalarak normale seviyelere inmesi bekleniyor.

zmirde de scakln yarn ve hafta sonu hissedilir derecede artarak, 1945 yl Mays rekoru olan 37,6 dereceyi geçebilecei öngörülüyor.

Ana Sayfaya Git