Meteoroloji'den 'fırtına' uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce Marmara'nın batısı ve güneyi, Ege Bölgesi, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'in batı kesimlerinde fırtınanın etkili olacağı belirtilerek, olumsuz durumlara karşı dikkatli olunması istendi.

Haberler 10.12.2021 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji Genel Müdürlüünce Marmarann bats ve güneyi, Ege Bölgesi, Bat Akdeniz, ç Anadolunun bats ile Bat Karadenizin bat kesimlerinde frtnann etkili olaca belirtilerek, olumsuz durumlara kar dikkatli olunmas istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüünün internet sitesinden yaplan açklamada, ülkenin bat bölgeleri için kuvvetli rüzgar ve frtna uyars yapld. Açklamada, Rüzgarn cuma gününden itibaren Marmarann bats ve güneyi, Ege Bölgesi, Bat Akdeniz, ç Anadolunun bats ile Bat Karadenizin bat kesimlerinde güney yönlerden frtna (50-70 kilometre/saat), yüksek kesimlerde hamleli kuvvetli frtna (70-90 kilometre/saat), yer yer tam frtna (90-100 kilometre/saat) eklinde esecei tahmin ediliyor. Frtnann cumartesi sabah saatlerinde etkisini azaltmas, akam saatlerinden sonra tekrar kuvvetlenmesi ve pazar günü akam saatlerine kadar etkili olmas bekleniyor. çat uçmas, aaç ve direk devrilmesi, toz savrulmas, ulamda aksamalar ile soba ve baca gaz zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmaldr denildi.

Ayrca frtnann 10 Aralk saat 00.00 ile 12 Aralk saat 18.00 arasnda etkili olacann tahmin edildii belirtildi.

Ana Sayfaya Git