Meteorolojiden fırtına ve çok kuvvetli yağış uyarısı

Meteorolojiden Burdur ve Isparta çevreleri, Konya'nın batı ilçeleri ve Afyonkarahisar'ın güney ilçelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli yağış, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli fırtına uyarısı yapıldı.

Haberler 27.11.2019 - 11:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji Genel Müdürlüü tarafndan yaplan son deerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, ç Anadolu, Bat Karadeniz, Orta Karadenizin iç kesimleri ile Malatya, Elaz, Tunceli,Bingöl, Adyaman çevreleri ve Diyarbakrn kuzey kesimlerinin saanak ve yer yer gök gürültülü saanak yal geçecei tahmin ediliyor. Yalar Isparta ve Burdur çevreleri ile Konyann bat kesimleri ve Afyonkarahisarn güney ilçelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 Kg/m), Antalya çevrelerinde yer yer iddetli (76-100 Kg/m) olmas bekleniyor.

Hava scakl: Önemli bir deiiklik olmayaca ve ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarnda seyredecei tahmin ediliyor.

Rüzgr: Genellikle güney ve güneydou, akam saatlerinden sonra Marmara ve Ky Egede kuzey ve kuzeybat yönlerden hafif, ara sra orta kuvvette, Bat Akdeniz, ç Anadolunun güney ve dousu ile Orta ve Dou Karadenizde kuvvetli ve ksa süreli frtna (50-70 km/sa), Bat Akdeniz ky kesiminde yer yer kuvvetli frtna (80-100 km/sa) eklinde esecei tahmin ediliyor.

iddetli ya uyars: Yalar Antalya il genelinde çok kuvvetli yer yer iddetli(51-100 Kg/m) olmas beklendiinden yaanabilecek sel, su baskn, yldrm, yerel dolu ya ile ky kesimlerinde hortum oluma riski gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas gerekmektedir.

Kuvvetli ve çok kuvvetli ya uyars: Yalar Burdur ve Isparta çevreleri, Konyann bat ilçeleri ve Afyonkarahisarn güney ilçelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 Kg/m) olmas beklendiinden yaanabilecek sel, su baskn, yldrm ile yerel dolu ya gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas gerekmektedir.

Frtna ve kuvvetli frtna uyars: Rüzgr güneydou yönlerden Bat Akdeniz, ç Anadolunun güney ve dousu ile Orta ve Dou Karadenizde kuvvetli ve ksa süreli frtna (50-70 km/sa), Bat Akdeniz ky kesiminde yer yer kuvvetli frtna (80-100 km/sa) eklinde esmesi beklendiinden yaanabilecek aaç devrilmesi, çat uçmas ve ulamda aksamalar gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas gerekmektedir.

Ana Sayfaya Git