Meteorolojiden kırmızı kodlu ilk uyarı

Kuvvetli meteorolojik hadiselerde vatandaşları uyarmak amacıyla başlatılan "renk kodu sistemi" kapsamında ilk kırmızı kodlu uyarı, Antalya'da yarın ve perşembe günü beklenen aşırı yağışlar için yapıldı.

Haberler 11.12.2019 - 01:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vatandalar kuvvetli meteorolojik hadiselerde ilgili uyarmak amacyla balatlan renk kodu sistemi kapsamnda ilk krmz kodlu uyar, Antalyada bugün ve perembe günü beklenen ar yalar için verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüünden yaplan duyuruya göre, Burdurun dousuyla Ispartann güneyinde görülecek yalarn yarn sabah saatlerinden itibaren kuvvetlenmesi bekleniyor.

Bat Akdenizde rüzgarn bu gece kuvvetini artrarak güney ve güneydou yönlerden frtna ve yer yer kuvvetli frtna, Dou Akdenizde ise yarn öle saatlerinden itibaren dou ve kuzeydou yönlerden frtna ve yer yer kuvvetli frtna eklinde esecei öngörülüyor.

Söz konusu bölgede perembe günü öle saatlerinden sonra, Dou Akdenizde de cuma gününün ilk saatlerinden itibaren frtnann etkisini kaybedecei tahmin ediliyor.

- lk krmz kodlu uyar

Antalyada bugün balayan saanan yarn sabah saatlerinden itibaren merkez, Serik, Kemer, Kumluca ve Finike çevrelerinde iddetlenmesi ve perembe öle saatlerine kadar metrekareye 100-250 kilogram civarnda ya dümesi bekleniyor. Bu uyar, kuvvetli meteorolojik hadiselerde vatandalar uyarmak amacyla balatlan renk kodu sistemi kapsamndaki ilk krmz kodlu uyar olma özelliini tayor.

Mula ve Aydnn ky kesimlerinde bugün balayacak saanan gece saatlerinde kuvvetlenmesi ve perembe sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

Güney Egede ise rüzgarn bu gece saatlerinden itibaren kuvvetini artrarak güney ve güneydou yönlerden frtna eklinde esecei öngörülüyor.

Sel, su baskn, yldrm, kuvvetli rüzgar, ky kesimlerde hortum oluma riski gibi muhtemel olumsuzluklara kar vatandalarn dikkatli ve tedbirli olmalar gerekiyor.

Ana Sayfaya Git