Meteorolojiden son dakika yağış uyarısı!

Gelen bir son dakika bilgisine göre; Marmara Bölgesi'nin batısı ile Trakya'da, bugündn itibaren kuvvetli lodosla birlikte kuvvetli yağmur ve sağanak bekleniyor.

Haberler 21.12.2019 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji, yamur ve frtna uyars yapt. Meteoroloji Genel Müdürlüünden yaplan uyarda, Yurdumuzun bu hafta sonu kuzeybat kesimlerden balayarak Balkanlar üzerinden inen zlanda kökenli alçak basnç merkezi ve bu merkeze bal cephe sistemlerinin etkisine girmesi bekleniyor denildi.

KUVVETL OLACAK!

Açklama u ekilde: Cumartesi günü kuvvetli lodosla birlikte Trakya, Marmarann bats ve Ege kylarnda balayacak yamur ve saanak eklindeki yalarn, hazar günü Marmara, Ege, Bat Akdeniz, akam saatlerinden sonra ç Anadolunun kuzeybats ve Bat Karadenizin batsnda görülmesi bekleniyor. Pazar günü rüzgarn güney ve güneybat yönlerden Marmara ve Ege bölgelerinde frtna eklinde (60-80 yer yer 100 km/saat) esecei tahmin ediliyor. Pazartesi günü Marmara, Ege, Akdeniz, ç Anadolu bölgeleri ile Bat ve Orta Karadeniz bölümünde beklenen yalarn Ege ve Akdeniz ky illerinde gök gürültülü saanak eklinde ve kuvvetli olaca, rüzgarn ise güney ve güneybat yönlerden Karadeniz bölgesinin iç kesimleri, ç Ege, ç Anadolu ve Akdeniz bölgesinde frtna ve zaman zaman kuvvetli frtna eklinde (60-90 km/saat) esmesi bekleniyor. Yalarn önümüzdeki hafta sonuna kadar yurdun büyük bölümünde yamur ve saanak eklinde etkili olmaya devam edecei, ancak bu yalarn önümüzdeki hafta ortasndan itibaren iç ve dou kesimlerde karla kark yamur ve kar eklinde meydana gelecei tahmin ediliyor. Yüksek basnç ve scak hava nedeniyle mevsim normalleri üzerinde seyreden hava scaklklarnn yal havayla birlikte hafta banda bat bölgelerimizden balayarak azalmas ve ülkemiz genelinde mevsim normalleri seviyesine inmesi bekleniyor

Ana Sayfaya Git