Meteorolojiden yağmur ve kar uyarısı

Türkiye dün akşamdan itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girerken, iç kesimlerde mevsimin ilk kar yağışının görüleceği tahmin ediliyor.

Haberler 04.12.2019 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji Genel Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, bugün ülke genelinde görülecek yalarn yamur ve saanak, zamanla Trakya, Marmarann güneydousu, Karadenizin iç kesimleri, ç Ege, ç Anadolu ve Dou Anadolu bölgesinde karla kark yamur ve yer yer kar eklinde olaca öngörülüyor.

Kar yalarnn Eskiehir, Kütahya, Bilecik ile Ankarann güney ilçelerinde kuvvetli olaca, perembe günü iç ve dou bölgelerde etkili olmaya devam ettikten sonra cuma sona erecei bekleniyor.

Scaklklarn, Balkanlar üzerinden gelen souk ve yal havayla hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altna düecei tahmin ediliyor.

Rüzgarn, çaramba Marmara ve Kuzey Ege kylarnda kuzeydoudan (Poyraz) kuvvetli esecei, yalarn etkisini kaybetmesiyle perembe, cuma ve cumartesi iç ve dou bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don olay meydana gelecei öngörülüyor.

stanbulda, havann bu akam ve yarn çok bulutlu ve yamurlu olaca tahmin ediliyor. Kuvvetli poyrazla hava scaklnn hissedilir derecede azalarak 10 derecenin altna düecei, perembe ve cuma günleri ise ya yaanmayaca tahmin ediliyor.

Ankarada havann yarn çok bulutlu, karla kark yamurlu ve yer yer kar yal geçecei bekleniyor. Kentte, perembe ve cuma günleri ya beklenmezken, sabah görülecek pus ve sis hadisesiyle gece ayazlarnn etkili olaca öngörülüyor.

zmirde ise beklentilere göre, havann yarn çok bulutlu ve yamurlu olacak, scaklklar 10-12 dereceye kadar düecek. Kentte, perembe ve cuma ya beklenmiyor. Scaklklarn mevsim normallerinin altnda seyretmeye devam edecei bekleniyor.

Ana Sayfaya Git