Metruk yapılar parklaşacak?

Madde bağımlılarının mesken edindiği metruk yapılar mahalle sakinlerinin şikayetleri üzerine belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Yıkılan yapıların yerine park, oyun ve dinlenme alanları yapılacak.

Haberler 24.12.2019 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çarpk kentlemenin youn olduu merkez ilçelerden Balarda madde bamllarnn mesken edindii 60 tane yapnn ykm belediye ekipleri tarafndan gerçekletirildi. Ykm gerçekletirilen yaplarn yerine park, oyun, dinlenme alanlarnn yaplaca belirtildi.

Diyarbakrn merkez Balar Belediyesi, Uyuturucu le Mücadele Kapsamnda Metruk Yap Ykm sloganyla ilçede vatandalarn huzurunu bozan madde bamllarnn mesken edindikleri metruk yaplarla mücadeleyi hzlandrd. Kullanlamaz halde olduu tespit edilen 250e yakn yapnn 60nn ykm gerçekletirilirken, emniyet ile koordineli olarak yaplan çalmalar vatandalar memnun etti.

METRUK YAPILAR YIKILIYOR

Balar Belediyesi, Eski Balar olarak adlandrlan bölgede hkim olan çarpk kentleme ile çeitli nedenlerle terk edilerek yklma tehlikesi geçiren ve uyuturucu bata olmak üzere her türlü ahlakszln hkim olduu alanlar haline gelen metruk yaplar ile ilgili önemli bir adm daha hayata geçirdi.

Metruk yaplarn en fazla olduu Muradiye Mahallesinde 27 metruk yapnn 14ünün ykm gerçekletirildi,13ünün ykm çalmalar ise devam ediyor.

Mahalledeki ykm çalmalarn yerinde inceleyen Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, ilçe merkezindeki 12 mahallenin 9unda metruk yaplar olduunu belirterek ykm çalmalarndan sonra buralara mahalle sakinlerinin ihtiyac olan park, oyun, dinlenme alanlar ile aaçlandrma çalmalar yapacaklarn açklad.

YEL ALANLARI OLACAK

Beyolu, tespit edilen 250ye yakn eski ve kullanlamaz haldeki yapnn ykmn 2020 yl içinde tamamlamay amaçladklarn kaydetti.

çeitli nedenlerle terk edilen yaplarn zamanla kötü alkanlklarn meskeni haline geldiini anlatan Beyolu, Görevde olduumuz 9 ayda bunlara kar ciddi bir mücadele verdik. Vatandalarmz bu yaplardan çok rahatsz, bu yüzden çok sayda ikyet geliyor. Emniyet birimleriyle beraber gerekli önlemleri alp ykmlar gerçekletiriyoruz. u ana kadar 60dan fazla metruk yapy ykarak temizledik. Hedefimiz; 2020 yl içinde hepsini ykmak ve bunlarn yerine vatandalarmzn huzurlu ve güvenli ortamda yaamasn salayacak park, oyun ve dinlenme alanlar yapmaktr. dedi.

çarpk kentlemenin, ilçe için ciddi bir sorun olduunu belirten Beyolu, 12 merkez mahallenin 3ünde bu yaplar mevcut. 2020 yl bu anlamda bir milat olacak. Milletimizin desteiyle Balar bu çileden kurtaracaz inallah. diye konutu.

Ana Sayfaya Git