Metruk yapılar yıkılacak

Bağlar Belediyesi, Kaynartepe mahallesindeki "metruk yapıların" yıkılması için kolları sıvarken, hak sahiplerine de kira yardımında bulunacağını açıkladı.

Haberler 10.07.2019 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Söz Gazetesinin gündeme getirdii Metruk yaplar tehdit saçyor haberi sonras harekete geçen Balar Belediyesi ilçedeki metruk evlerin ykm için harekete geçti. Belediyeden yaplan açklamada hak sahibi olduunu belgeleyen vatandalarn madur olmamas için kira yardm yapaca bildirildi.

HABERMZ SES GETRD

Balar Belediyesi, vatandalarn youn ikayetlerine konu olan ve önceki gün Diyarbakr Söz Gazetesi tarafndan gündeme getirilen metruk yaplarla ilgili youn bir mücadele balatt.

Balar Belediyesinden yaplan açklamada, uyuturucu tacirleri, madde bamllar ve kötü alkanlklarn tuzana düen gençlerin mesken haline getirdii ilçedeki yaplarn ykm hzlandrld. Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun talimatyla bu yaplarn en ksa zamanda yklarak çevredeki vatandalarn rahatlatlmas amaçland belirtildi.

BALAR BELEDYESNDEN METRUK ALANLARA KARI MÜCADELE

Açklamada, Muradiye ve Kaynartepe mahalleleri bata olmak üzere metruk yaplarn hakim olduu bölgelerde belediye ekipleri ykmlar hzlandrldna atfta bulunularak, Hummal bir çalma yürüten ekipler bir yandan yaplar ykarken, dier yandan da yaplarn içindeki canllarn ve çevredeki vatandalarn zarar görmemesi için tedbirler alyor denildi.

HAK SAHPLERNE KRA YARDIMI

Hak sahibi olduunu belgelen vatandalara kira yardmnn yaplacann kaydedildii açklamada, u ifadelere yer verildi:

Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun talimatyla bu yaplarn en ksa zamanda yklarak çevredeki vatandalarn rahatlatlmas amaçlanyor. çevre ve ehircilik Müdürlüü ile irtibatl çalarak kullanlmayan ve çevreye zarar veren yaplar için rapor alan Balar Belediyesi, hak sahibi olduunu belgeleyen vatandalarn madur olmamas için kira yardm yaplmasn da salyor. Belediyenin younlatrd ykm ve temizleme çalmalar çevrede yaayan vatandalar da memnun etti.

Ana Sayfaya Git