Mevsimlik işçilere jandarma denetimi

Diyarbakır'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, mevsimlik işçilerin tarlaya güvenle taşınması ve çocuk işçiliğinin önlenmesi amacıyla denetim başlattı.

Haberler 24.06.2019 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda jandarma ekipleri, mevsimlik içilerinin tarlaya güvenli bir ekilde tanmas ve çocuk içiliinin önlenmesi amacyla denetim balatt.

Güneydouda hububatta hasat ile pamuk ekili arazilerde çapa döneminin balamas dolaysyla kadn ve çocuklar aile bütçesine katk sunmak amacyla tarlann yolunu tutarken, Diyarbakr l Jandarma Komutanl ekipleri, içilerin güvenli ekilde tarlaya nakledilmesini salamak ve çocuk içilii önlemek amacyla kontrollerini artrd.

Arasnda kadn astsubaylarn da yer ald jandarma ekipleri, özellikle bata Bismil, çnar ve Ergani ovalarnda 40 dereceye ulaan scakta güne altnda çalan içileri ziyaret ediyor. Tarlada çalanlara çocuk içiliinin önlenmesi konusunda bilgi veren ekipler, onlardan kendilerini kamyonet kasas veya römorkta seyahate zorlayanlar 156 jandarma ihbar hattna bildirmelerini istedi.

Mevsimlik içilere jandarma denetimi

çilerin güvenli bir ekilde tanmas için yol kontrol noktalarnda yaptklar denetimlerde sürücülere güvenli seyahat için gerekli tedbirleri anlatan ekipler, köyler arasndaki tali yollarda da uygulama gerçekletirdi. Durdurduu bir kamyonetin kasasnda 43 kiinin tarladan getirildiini tespit eden ekipler sürücüye ceza kesti.

Artk ailelerimiz korkmuyor

çilerden Rojbin Pnar, yapt açklamada, jandarma ekiplerinin çalt tarlaya kendilerini bilgilendirmek amacyla gelmesinden duyduu memnuniyeti dile getirdi.

çok sayda tarm içisinin trafik kazasnda yaamn yitirdiini aktaran Pnar, öyle konutu: Artk bir ey olduu zaman çekinmeden, arayp jandarma ihbar hattna söyleyebileceiz. Eskiden tka basa kamyonet kasalarna bindiriliyorduk. Yaplan denetimler sayesinde artk servis aracyla gidip geliyoruz. Emniyet kemerini balayp gidiyoruz. Eskiden tka basa ya da kamyonetlere bindiriliyorduk. imdi araçlarda artk her koltukta bir kii oturuyor. Artk ailelerimiz korkmuyor.

Bizim hakkmz savunuyor

Paa çadrc da jandarma ekiplerini tarlada görmeye alkn olmadklarn aktararak, Buraya gelip çocuklarn çaltrlmamasn istediler. Bizi düünerek buraya gelmeleri bizi memnun etti. ifadelerini kulland.

Nupelda iman ise çok mutlu olduk. Bütün arkadalarm adna teekkür ediyorum. En azndan bizi düünenler var. Bizim hakkmz savunuyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git