Mezarlar taşındı

Muş'ta, Alparslan-2 Barajı ve Hidroelektrik Santrali alanındaki üç köy ve bir mezrada bulunan 2 bin 128 mezar, yeni kabristanlara nakledildi.

Haberler 26.11.2019 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devlet Su leri Genel Müdürlüünce Murat Nehrinde ina edilen ve gelecek yl yapmnn tamamlanmas planlanan baraj ile HES alannda kalan 2 bin 128 mezarn baka yere tanmas için çalma balatld.

Baraj suyu altnda kalacak Tepeköy, Baiçi ve Kayaldere köyleri ile Göçmenler mezrasnda, yetkili firma ekiplerince i makineleriyle mezarlarn büyük bölümü açld.

Din görevlileri ve köylülerin nezaretinde yürütülen çalmada kabirlerden alnan cenazeler, kefenlenerek yeni mezarlklara tand.

MEZARLAR TAINDI

Ekipler ayrca mezarlklarn çevre düzenlemesi, tel örgü ve mermer ta yerletirme çalmalarn sürdürürken, baz vatandalar da ev ve ahrlarn ykmaya balad.

Kayaldere Köyü Muhtar Salahattin Tarhan, yapt açklamada, köyün yakn zamanda baraj suyu altnda kalacan belirterek, Mezarlar yeni mezarla tanyor. Mezarlarn mermer ilerine baland. Etraf da örülecek. Yerleim yerine de seneye nisan, maysta geçmek zorundayz. dedi.

Tepe köyü sakinlerinden Özcan Özer, mezarlarn tanma ileminin sürdüünü dile getirerek, Biz de köyden çkmak için yava yava hazrlanyoruz. Bütün atalarmz buradayd. Mezarlarmz suyun altnda kalmad. Devletimize bu yönden teekkür ediyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git