Mezarlıklar çamurdan kurtuluyor

Kış mevsimini göz önünde bulundurarak vatandaşların temiz bir ortamda mezarlık ziyareti ve defin işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için Bağlar ilçesinde bulunan Yeniköy Mezarlığının ana yollarına bin 150 ton sıcak asfalt serme, ara yollara ise 2 bin 400 metre bordür ile 19 bin 363 metrekare kilitli parke taşı döşeme çalışmaları başlattı.

Haberler 19.11.2020 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mezarlk hizmetlerini ücretsiz ekilde gerçekletiren Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, k mevsimini göz önünde bulundurarak olumsuz hava koullarnda vatandalarn daha steril bir ortamda mezarlk ziyaret ve defin ilemlerini yapabilmeleri için çalma balatt.

FEN LER MÜDÜRLÜÜ

Fen leri Daire Bakanl, Balar ilçesinde yer alan Yeniköy Mezarlnn ana yollarna scak asfalt serme, ara yollara bordür ve kilitli parke ta döeme çalmalarnn startn verdi. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Fen leri Daire Bakanlna bal ekipler tarafndan yürütülen çalmalar kapsamnda Yeniköy Mezarlndaki ana yollara bin 150 ton scak asfalt serilecek. Ana yollardaki temel, alt temel ve altyap çalmalarnn tamamlanmasnn ardndan scak asfalt serme çalmas balayacak. Scak asfalt serme çalmalar dnda, ara yollara 2 bin 400 metre bordür ile 19 bin 363 metrekare kilitli parke ta döenecek.

250 metre istinat duvarnn da ina edilecei çalmada Yeniköy Mezarlnda yaplan yol yenileme ve altyap ilemlerinin benzerini kentin dier mezarlklarnda da gerçekletirecei bildirildi.

Ana Sayfaya Git