Milletin parasını millete harcarız!

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu "Yeni dönemde Büyükşehir Belediyesi olarak tam anlamıyla milletin yanında olacağız. Milletin her bir kuruşunu millete harcayacağız" dedi.

Haberler 18.09.2019 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, Yeni dönemde Büyükehir Belediyesi olarak tam anlamyla milletin yannda olacaz. Milletin her bir kuruunu millete harcayacaz. dedi.

Dicle ilçesine bal krsal Bademli köyünde ba bozumu ve badem hasad törenle yapld. Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, l jandarma Komutan Tugeneral Mustafa Erdem, Dicle Kaymakam Halil brahim Demirçin, Tarm l Müdürü Mustafa Ertan ve çok sayda davetli katld.

lçeye bal Bademli köyünde üzüm üreticisi Zekeriya Ökmene ait bahçede gerçekletirilen etkinliine katlan Vali ve Belediye Bakan Vekili Güzelolu, çiftçilerin ürünlerini inceledi, üzüm banda hasat yapt. Güzelolu, çiftçilere bereketli bir yl dileyerek, Diyarbakrn tarmda Türkiyenin en önemli, dünyann da sayl üretim merkezlerinden biri olduunu söyledi.

Kentte görev yapt 2,5 yllk süreçte hükümet, Valilik ve ilgili kurumlarn destekleriyle tarmda önemli mesafeler kaydedildiine iaret eden Güzelolu, Büyükehir Belediyesi olarak da çiftçinin yannda olacaklarn aktard.

- Büyükehir Belediyesi olarak desteklerimiz olacak

Güzelolu, ziraat odas, üretici birlikleri ve kooperatiflerle yeni dönemi birlikte ina edeceklerine vurgu yaparak, öyle konutu:

Organik tarmda sertifikasyon ücreti, fidan, gübre ve temel girdi desteklerini inallah çiftçimize aktaracaz. Her bir ürünü üretildii yerden dünyada talep olan pazarn son tüketicisine kadar götürecek zinciri kuracaz. Bunu yapacak gücümüz, gayretimiz en önemlisi niyetimiz var. Bunu el birliiyle, Diyarbakrn genelinde, bütün bölgelerde bir eylem planyla hayata geçireceiz. En ksa sürede Diyarbakr merkezde Büyükehir Belediyesi olarak organik ürünlerin sata sunulduu, oradan pazarla bulutuu bir organik üretim ve sat pazar yerimizi, buna bal olarak kooperatiflerimizin ürünlerini deerlendirecek bir üretim zincirimizi oluturacaz. Kredi destekleriyle skntda olan kooperatiflerimizdeki iletmelerin sermaye yetersizliklerini çözeceiz. Bu konuda Bakanln, krsal kalknma destekleri var. Büyükehir Belediyesi olarak da desteklerimiz olacak.

Bulunduklar 8 dönüm alanda buday ekilmesi durumunda elde edilecek gelirin yaklak 2 bin lira olacana dikkati çeken Güzelolu, u anda bu alanda üzüm ba tesis edildiini, buradan 55 bin liralk kazanç salandn kaydetti.

Bu nedenle meyvecilii desteklediklerini, bu yl meyve fidan ile ilgili kaynak ve destek aktarmlarnn olacan anlatan Güzelolu, Yeni dönemde Büyükehir Belediyesi olarak tam anlamyla milletin yannda olacaz. Milletin her bir kuruunu millete harcayacaz, milletin olan millete vermi olacaz. Hedefimiz bu. Allah mahcup etmesin. ifadelerini kulland.

Güzelolu, daha sonra üretici birlikleri, kooperatif temsilcileri ve çiftçilerle görütü.

Ana Sayfaya Git