Milli birlik mitingine 10 bin kişi katıldı

BİTLİS'te teröre karşı düzenlenen Milli Birlik Mitingine 10 bin kişi katıldı. Bitlis merkezde oturanların yanı sıra ilçelerden gelenler de Rahva bölgesinde bulunan Üçyol mevkiinde oluşturdukları araç konvoyu eşliğinde şehir merkezine gelip mitingin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Haberler 21.12.2016 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuran- Kerim okunmas ile balayan ve iirlerin okunduu mitingde konuan Bitlis Valisi Ahmet çnar, Türkiyenin saldrldkça devleen bir ülke konumuna geldiini söyledi. Yaplan saldrlara kar dik durulmas gerektiini belirten Bitlis Valisi çnar, öyle dedi:

EMPERYALSTLER

çanakkaleye gelen herkes ayn emperyalistler, ayn zalimler, ayn dünyann mafyas zulüm edenler, fitneciler, Allahn lanetledii bu devletler bugün hepsi bir olmu. Suriyede Irakta kymza yanamlar ayn amaç ve hedefle 100 yl öncekine göre teknolojilerini de biraz daha gelitirerek, fitnelerine teknolojiyi de katarak, ülkemize saldrm durumdalar. Ama unu hepimiz biliyoruz ki, Türkiye dünya mazlumlarnn, dünya slam ümmetinin, dünya Müslümanlarnn umudu ve duasnda olan bir ülke. Dolaysyla Cenab Allah devletimize zeval vermesin. Milletimizin birliini bozmasn. Bu feraseti, cesareti yüksek, artk meseleyi anlam iman yüksek, milletimizi cenab Allah korusun, birliimizi bozmasn.

Türkiyenin saldrldkça devletiini vurgulayan Vali çnar, Masallardaki gibi dedim, herkes saldrdkça daha da büyüyoruz. Milletimiz daha da güçleniyor. Dolaysyla cenab Allahn bize rahmet ettiini, bizi sevdiini ve koruduunu hep beraber görüyoruz dedi.

Mitingde Sivil Toplum Kurulular adna konuma yapan Memur-Sen Bitlis ube Bakan Cabir Durak ise, stanbul ve Kayseri de yaplan kalleçe saldrlar sonucunda ehit olanlar için meydanlarda olduklarn söyledi.

Konumalarn ardndan mitinge katlanlar, ellerinde bayraklarla merkezde bulunan Ulu Cami önüne kadar yürüdü. Mitinge Bitlis Valisi Ahmet çnarn yan sra, Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Kaymakamlar, Belediye Bakanlar, sivil toplum kurulular temsilcileri ile birlikte yaklak 10 bin kii katld.

Ana Sayfaya Git