Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimciler tarihi mekanları gezdi!

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen “Eğitim Yönetimi” seminerine katılan şube müdürleri, ilçedeki tarihi mekanları gezdi.

Haberler 09.08.2019 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahlat lçe Milli Eitim Müdürlüünün ev sahipliinde gerçekletirilen seminere, Türkiyenin dört bir tarafndan temel eitimden sorumlu ube müdürleri katlmt. Seminerin ardndan Ahlat lçe Milli Eitim Müdürlüü tarafndan düzenlenen gezi kapsamnda ube müdürleri; Ahlat Müzesi, Ahlat Selçuklu Meydan Mezarl, kümbetler, Harabeehir Mahallesi, Bayndr Köprüsü, Sahil Kalesi ve kale içinde bulunan tarihi camilerle Abdurrahman Gazi Türbesi gezdi.

SELçUK MEZARLII

Gezi program kapsamnda Selçuklu Meydan Mezarln ziyaret eden ube müdürleri, gördükleri ihtiaml mezar talar karsnda hayranlklarn gizleyemedi. ube müdürlerine Selçuklu Meydan Mezarl gezisinde rehberlik yapan Selçuklu Meydan Mezarl kaz ekibinden Selami Reisolu tarafndan bilgiler verildi.

lk defa Ahlata geldiklerini ve gördükleri tarihi zenginlie hayran olduklarn ifade eden Giresun l Milli Eitim ube Müdürü Gökay Tuncer, Temel Eitim Genel Müdürlüünün seminer çalmas için burada bulunuyoruz. lk kez bu tarafa geldim. Ahlatta ilk kez bulunuyorum. Bu kadar tarihi yap, bu kadar tarihi bir geçmiinin olduunu açkças pek bilmiyordum, ama birkaç gündür gezdiimiz yerlerde örendiimiz bilgilerde gördüümüz alanlardan da gerçekten çok köklü bir geçmiinin olduunu gördük. Ayn zamanda Van Gölünün de bir göl deil bir deniz gibi hem suyunun ifal olmas hem de sodal olmas ayr bir güzellik. Biz tabi Türkiyenin en büyük gölü olarak biliyorduk, ama ayn zamanda dünyann en büyük sodal gölü olarak Van Gölünün olduunu örendik. u anda da Selçuklu Mezarlndayz. Burann 210 dönümlük bir alan üzerinde kurulu olduunu ve dünyada üçüncü srada ülkemizde de birinci srada en büyük Müslüman mezarl olduunu örendik. leride Ahlata gelmek ve daha ayrntl ekilde gezmek istiyorum. Buraya gelecek olanlara da kesinlikle bu tarihi mekanlar görmek için Ahlata gelmelerini kesinlikle tavsiye ediyorum dedi.

Ordu l Milli Eitim ube Müdürü Abdurrahman çakr da, Bende bu bölgeye ilk defa geldim. Tarihi zenginliklerimizi ve Ahlat gibi bir ilçemizin tarihi geçmiinin bu kadar zengin oluunu ilk defa örenmi bulunuyorum. Yetkililerimizin gerçekten bu bölgede bu semineri düzenledikleri için teekkür ediyorum ve yine bu tür seminerleri düzenlemelerini temenni ediyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git