Milli tüfek MPT-76 TSK'da

MKE tarafından yerli imkan ve kabiliyetlerle üretilen 500 modern piyade tüfeği TSK'ya teslim edildi.

Haberler 12.01.2017 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Makina ve Kimya Endüstrisi (MKE) Kurumu tarafndan üretilen 500 modern piyade tüfei (MPT-76), Türk Silahl Kuvvetlerine teslim edildi. Yerli imkan ve kabiliyetlerle üretilen tüfeklerin teslimat ve Uzun Menzilli At Poligonu-Test Merkezi açl, Krkkale MKE Silah Fabrikasnda gerçekleti.

MPT-76, tüm teknik özellikleri ve özgün tasarmyla dünya silah sektöründe dikkatleri üzerine çekiyor.

20 BN ADET ÜRETLECEK

Üretilen 200 adetlik pilot kafile silahlar, birlikler tarafndan deiik ortam ve koullarda kullanlarak iyiletirme önerileri alnd ve 2015te 20 bin MPT-76 tedariki için sözleme imzaland.

500 ADET TSKYA TESLM EDLD

Seri üretim dönemi kapsamnda 500 adetlik ilk kafile üretimi yaklak 1 ylda gerçekletirildi ve kabul testleri baaryla tamamland.

Kalan 19 bin 500 silahn üretim ve teslimi bu yl tamamlanacak.

MPT-76NIN BAZI ÖZELLKLER

- Türkiyenin milli imkanlarla tasarlayp ürettii ilk piyade tüfei.

- 42 farkl tasarm dorulama testinden geçen ilk ve tek piyade tüfei.

- 4 yönlü MIL-1913 NATO standard modüler monte tertibatna sahip olup aksesuar ve gece-gündüz optik niangah kullanmna uygun.

- Faydal model ve patent belgelerine sahip.

- Souk dövme metodu ile üretilen serbest salnml uzun ömürlü namlusuyla kullancsna güven veriyor.

- 12 kademeli hassas olarak ayarlanabilen dipçik yapsna sahip.

- Dakikada 700 atm gerçekletiriyor, 600 metre etkili menzile ve 800 metre/saniye ilk hza sahip bulunuyor.

- Dünya standartlarnda test merkezi Yarn açlacak Uzun Menzilli? At Poligonu-Test Merkezi?, 2 bin 400 metrekare kapal alan üzerinde faaliyet gösterecek.

TESTLER DÜNYA STANDARTLARINDA YAPILABLECEK

Yeni at poligonunda 4 at kanal, 8 test odas, bir silah tehir salonu, bir heyet odas, bir toplant salonu, silah ykama-yalama alanlar yer alacak.

Poligon, Ortadou ve Avrupann en uzun kapal at kanalna sahip poligonu olma özelliini tayor. Merkezde, hafif silahlara ait bütün çevresel testler dünya standartlarnda yaplabilecek.

Test odalarnda, piyade tüfekleri, makinal tüfekler ve makinal tabancalarn fonksiyonel atlar, hzlandrlm yamur testi, yüksek scaklk testi, düük scaklk testi, nem testi, çamur testi, zehirli gaz testi, hzl kamera çekimleri ve geri tepme kuvveti ölçüm testi gerçekletirilebilecek.

Ana Sayfaya Git