Milyonlarca memuru ilgilendiriyor!

Devlet memurları için yaz döneminde kaldırılan kravat takma zorunluluğu dün yeniden başladı. Uygulama 14 Mayıs 2020'ye kadar sürecek.

Haberler 17.09.2019 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

15 Mays 2019 çaramba günü balayan yaz kyafeti uygulamas, sone erdi. Bugünden itibaren ise k kyafeti uygulamasna geçildi. Erkek memurlar ie kravatl gitmek zorunda.

KRAVAT ARTIK ZORUNLU

Devlet memurlarnn kanun, tüzük ve yönetmeliklerin öngördüü klk ve kyafet kurallarna uymak mecburiyetinde olduklar ile belirlenen klk ve kyafet hükümlerine aykr davrananlar hakknda uyarma cezas ve bu durumun tekerrürü halinde kna cezas verilecei, 657 sayl Devlet Memurlar Kanununda düzenleniyor. Kanunun klk ve kyafete ilikin hükümlerine istinaden çkarlan Kamu Kurum ve Kurulularnda çalan Personelin Klk ve Kyafetine Dair Yönetmelikte ise, kamu çalanlarnn klk ve kyafetlerinin nasl olacana ilikin usul ve esaslar belirlenirken, erkek memurlar için kravat takma zorunluluu da getirilmi, ancak yaz döneminde kravatn taklmayabilecei genelge ile düzenlenmiti.

Yönetmelik; Yaz döneminde personelin klk, kyafeti 15 Mays -15 Eylül tarihleri arasnda uygulanr. Yaz kyafetleriyle ilgili hususlar bakanlk merkez tekiltnda ilgili Bakanlarca; illerde, yaplan hizmetin mahiyeti ve çallan yerin iklim ve corafik özellikleri göz önünde tutularak Valilerce tespit edilir. diyor.

Ana Sayfaya Git