Mimarlar Odası Mimar Adaylarıyla Tanıştı

Dicle Üniversitesi ve TMMOB Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi işbirliğiyle tanışma toplantısı düzenlendi.

Haberler 16.11.2016 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Mimarlk Fakültesi konferans salonunda gerçekletirilen toplantya Rektör Prof. Dr. Talip Gül, Rektör Yardmcs Prof. Dr. Tahsin Klçolu, Mimarlk Fakültesi Dekan Prof. Dr. Abdullah Toprak, öretim üyeleri ve örenciler katld.

Eitim kalitesinin artrlmas yönündeki görülerini dile getirerek söz alan Mimarlk Fakültesi Dekan Prof. Dr. Abdullah Toprak, Rektör Prof. Dr. Talip Gülün, kentin ve kentin aktörlerinin eitimimizin bir parças haline getirmeye çaltn söyledi. Bu çerçevede eitim seviyesinin de Türkiyedeki en üst seviyedeki üniversitelerle ayn seviyeye getirmek için Rektör Gülün bir vizyon belirlediini kaydeden Toprak, programa katlmlarndan dolay kendisine teekkür etti.

MMAR ADAYLARI

Ardndan söz alan Rektör Prof. Dr. Talip Gül, üniversitelerin, ülkelerin yüce bir kurumu olduunu belirtti. Dicle Üniversitesinin köklü bir üniversite olduunu, burada okuyan örencilerin de çok ansl olduunu dile getiren Prof. Dr. Talip Gül, yerlerinde olmak isteyen çok sayda gencin bulunduunun altn çizerek, Türkiyedeki üniversite saysnn azlna dikkat çekti.

Diyarbakrn 13 bin yllk geçmie sahip bir kent olduunu kaydeden Rektör Gül, 33 medeniyete ev sahiplii yapm, buram buram tarih kokan Diyarbakrn, dünyann en güzel kentlerinden biri olduunu ifade etti.

Mimarlar Odasnn, temel varolu gerekçelerinin banda itiraz etmenin geldiini belirten Diyarbakr Mimarlar Odas Yönetim Kurulu Üyesi Herdem Dorulu ise kimden gelirse gelsin, uygulaycsnn kim olduuna bakmakszn, meslek ilkeleri ve toplumsallk gerei, kentlere, topluma, meslektalarmza dönük her saldrnn, her yanl uygulamann, her hakszln karsnda ses olmak bizim en temel görevimizdir dedi.

MESLEN GÜNCELL

Mimarlk mesleinin, günümüzde artk paftalara çizilen planlarn, kesitlerin, görünülerin çok ötesinde hayati bir noktada durduuna iaret eden Herdem Dorulu, sözlerini öyle sürdürdü: Bizler, yeni bir hayat yaratacak olanlarz. çünkü toplumun yaam alann biz tasarlyoruz. Bizim tasarladklarmz da toplumu tasarlyor. Dolaysyla her mimar yaad, ürettii, ilikilendii toplumun ya da topluluun geleceinden birinci derecede sorumludur. te biz, Mimarlar Odas Diyarbakr ubesi olarak sizlerle nasl bir gelecek dülediimizi konumaya, tartmaya, tanmaya geldik. Ardndan bir sunum yapan Arif pek, odann ileyii hakknda bilgi verdi.

Ör. Gör. Aysel Ylmazn okuduu iir ile renk katt program, Rektör Prof. Dr. Talip Gülün örencilere hediye vermesi ile sona erdi.

Ana Sayfaya Git