Minik ellere eğitim

Dünyanın en büyük beşinci turizm fuarı olan 21. Doğu Akdeniz Ülkeleri Turizm ve Seyahat Fuarı'nın (EMİTT) ikinci gününde Diyarbakırlı kadayıfçılar fuarı ziyaret eden miniklere kadayıf eğitimi veriyor.

Haberler 28.01.2017 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valilii koordinesinde, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, Karacada Kalknma Ajans, Dicle Üniversitesi ile l Kültür ve Turizm Müdürlüünün katld 21. EMTT 2017 Fuar devam ediyor.

Diyarbakr standn ziyaret eden miniklere kadayf ustalarnca kadayfn hazrlamas ile ilgili temel eitimler verilirken, eitim sonrasnda katlmc çocuklara baar sertifikas Karacada Kalknma Ajans Genel Sekreteri Hasan Maral tarafndan verildi.

KADAYIF USTASI

ehrin tantm için Valilik öncülüünde tüm kurum ve kurulular olarak Diyarbakr standnda yer aldklarn ifade eden Maral, Standmzda Diyarbakrmzn lezzeti dünyaca bilinen kadayf yeni nesillerle buluturmay hedefledik. Geleneksel tatlarmzn yok olmamas ve daha geni kitleler tarafndan bilinmesi amacyla eitimlerin önemli olduuna inanyoruz. diye konutu.

Kadayfn kentin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olduunu belirten Diyarbakr kadayfçlarndan Zekai Altunhan ise böylesi büyük bir organizasyonda yer alp ilin vazgeçilmez lezzetlerinin banda gelen kadayf gelecek nesillere tantmann önemli olduunu kaydetti.

Altunhan, EMTT Fuarnda yer aldmz Diyarbakr standnda, fuar boyunca her gün 50 minik yavrumuza ustalarmzca kadayf yapmna ilikin temel eitimler verilecektir. dedi.

Ana Sayfaya Git