Minik Emineye koruyucu aile!

Bir yaşındaki Emine "Korucuyu Aile" projesiyle yeni yuvasına kavuştu

Haberler 25.09.2020 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlnn Koruyucu Aile projesi kapsamnda Bitlis çocuk Evleri Sitesinde kalan bir yandaki Emine Adal, yeni yuvasna kavutu.

Bitlis Eren Üniversitesinde öretim görevlisi Esra Dursun, iki ay önce Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüüne giderek koruyucu aile olmak istediini iletti.

Bavurunun kabul edilmesiyle aracn gelin arabas gibi süsleyen, arkadalarnn araçlaryla da konvoy oluturan Dursun, Emine bebei almak için çocuk Evleri Sitesi Müdürlüüne geldi.

Burada çocuk Evleri Sitesi Müdürü Mine Akta ile bebei Dursuna teslim eden Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürü smetullah Altun, gazetecilere, plakas 13 olan Bitliste 13. koruyucu aileye kavutuklarn söyledi.

Bir bebee daha aile bulmann mutluluunu yaadklarn anlatan Altun, öyle konutu:

Esra Hanma teekkür ediyorum. Devletimiz büyük ve imkanlarmz çok güzel ancak çocuklarmzn annelerinin, babalarnn ve sosyal çevrelerinin yannda olmasn istiyoruz. Ailesi olmayan çocuklarmza da koruyucu aileler bulmaya çalyoruz. Korucuyu aile hizmet modelini önemsiyoruz. Bitliste korucu ailelerin yannda 17 çocuumuz var. Ailelere devlet olarak destek veriyoruz. Sk ekilde denetleme yapyoruz.

Koruyucu aile olmak isteyenlerin e-devletten, il müdürlükleri, sosyal hizmet merkezleri ve çocuk evleri sitelerine bavurabileceini belirten Altun, kiinin evli olmas art bulunmadn, bavuranlarn salkl, ev koullarnn, iinin ve belli imkanlara sahip olmasnn gerektiini kaydetti.

çocuu koruyucu aileye teslim etmenin müthi bir duygu olduunu ifade eden Altun, çocuklar ailelere teslim ederken mutlu ayrlmalar bizi de mutlu ediyor. çocuklarmz çok deerli. Bu memleketin gelecei çocuklarmzn, en iyi ve doru koullarda yetimesi çok önemli. dedi.

- çocuklara scak yuva olun

Bekar olan Dursun ise bir çocuun sorumluluunu almann, onu sahiplenmenin dünyann en güzel duygusu olduunu belirtti.

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüüne destek olmak için Emine bebei buradan gelin gibi çkarmak istediklerini kaydeden Dursun, öyle konutu:

30 bin çocuun sorumluluunu hissediyorum. 30 bin çocuk koruyucu aile beklerken herkesi biraz duyarl olmaya davet ediyorum. Bir kanz varsa, bir kak da onlar için sofraya brakn. nann yemeinizden bir ey eksilmeyecek. Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüüne teekkür ediyorum. Konuyu güzel ekilde ele ald. Herhangi bir pürüz yaamadan, psikolojik ve sosyolojik tüm destekleri alarak annelie hazrlandm. Buradan bekar annelere sesleniyorum, anne olmak için beyaz atl prensinizi bulmaya gerek yok. Dünyann en güzel çocuuyla buradan ayrlacam. Koruyucu aile ve bir çocua yuva olun.

çocuk Evleri Sitesi Müdürü Akta da çocuklarn güzel yarnlarn en deerli varlklar olduunu, onlarn salkl aile ortamnda salkl yetimelerini istediklerini dile getirdi.

Bebei teslim almann mutluluunu yaayan ve arkadalaryla kent merkezinde tur atan Dursun, bir yana giren Adaln doum gününü de kutlad.

Ana Sayfaya Git