Minik Meryem'in hayvan sevgisi

MUŞ'un Korkut ilçesine bağlı Pınarüstü köyünde hayvancılık yapan Sevim-Haşim Yumlu çiftinin 2,5 yaşındaki kızları Meryem, buzağılara biberonla süt veriyor. Meryem'in hayvanlara olan sevgisi, görenlerin içini ısıtıyor.

Haberler 01.05.2018 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Haim Aa çiftliinde, 1 tonluk simental rk büyükbalarn arasnda gezen Meryem Yumlu, evden çok ahrda zaman geçiriyor. Sabah erken saatlerde uyanan minik Meryeme, annesi Sevim Yumlu, özel olarak diktirdii alvar ile çizmeyi giydiriyor. Annesiyle ahra giden Meryem, büyükbalara yem verip, buzalara biberonla süt içirdikten sonra hayvanlar tek tek seviyor.

HAYVAN SEVGS

Kznn her gün saat 06.00da uyanp, kendisiyle birlikte ahra geldiini anlatan anne Sevim Yumlu, Hayvanlara bakyor, onlar seviyor. Buzalarn yanna gelerek, onlara biberonla süt veriyor. Yaknda çiftliin hanm aas olacak. Meryeme babas birkaç yl sonra at binmeyi de öretecek. Meryem, bana sadece ahrda deil; evde bile yardm ediyor. Kzmn hayvanlara gösterdii sevgi ise görenleri artyor. Hayvanlar da ona alm. Kzm zamannn büyük bölümünü ahrda geçirdii için ona özel olarak alvar diktirdim, çizme aldm diye konutu

Baba Haim Yumlu ise Meryem, yanndan ayrlmad annesi ile sk sk ahra girince hayvanlarla iyi dostluk kurdu. Buzalarn bakm, daha imdiden kendisinde dedi.

Ana Sayfaya Git