Minik yürekler kadim kentin gönüllü elçisi olacak

Kadim şehir, anaokulu öğrencilerinin dilinden yazılan mektuplar, elleriyle boyadıkları hediyeler ve kentin fotoğraflarıyla Edirne'den Kars'a kadar tüm illerde akranlarına tanıtılacak.

Haberler 19.01.2018 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Minik yürekler, tarih boyunca çok sayda medeniyete beiklik yapan Diyarbakr ülke genelinde akranlarna tantacak.

UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan tarihi surlar, slamn 5. Harem-i erifi olarak kabul edilen Ulu Cami, çkale Müze Kompleksi, peygamber makamlar ve sahabe kabirleri, Ongözlü Köprü, Ziya Gökalp, Cahit Stk Taranc ve Sezai Karakoç müzelerinin de yer ald Diyarbakr birçok asrlardr medeniyetin izini tayor.

Bu tarihi ve kültürel zenginliinin yan sra halknn misafirperverlii ve kadirinasl ile gönüllere de ev sahiplii yapan Diyarbakrn Balar lçesindeki Diyarbakr Anaokulu örencileri de öretmen ve velilerinin rehberliinde yaadklar bu özel ehri, Türkiyeye kendi gözlerinden anlatacak.

çocuk Gözüyle Diyarbakr projesiyle harekete geçen örenciler, elleriyle boyadklar hediyeleri, onlarn dilinden velileri tarafndan yazlan davet mektuplar, öretmenleriyle çektikleri Diyarbakr fotoraflar ve dier hediyelik ürünlerini Edirneden Karsa kadar tüm illerde seçilen karde okullardaki akranlarna gönderecek.

Balar lçe Milli Eitim ube Müdürü Mahmut Seyitolu, projenin amacnn medeniyetler beii Diyarbakr ülke genelinde çocuklara tantmak olduunu söyledi.

Diyarbakrn kadim kültürü, milli ve manevi deerleriyle özel bir yerde olduunu belirten Seyitolu, Diyarbakr edebiyatçlaryla, airleriyle her zaman öne çkm bir ilimiz. Bu projeyle çocuklarmz, aileleri ve öretmenleriyle çorumdan balayarak tüm Türkiyeye Diyarbakr anlatacak. Bu projenin örnek olacana inanyorum. ifadelerini kulland.

- çok güzel bir ehir

Proje koordinatörü öretmen Derya Güne de doup büyüdüü Diyarbakrn Türkiyeye tantlmasnda yer almaktan mutlu olduunu belirtti.

Diyarbakrn sahip olduu deerlerin tantlmas için çocuk ve velileriyle yola çktklarn iaret eden Güne, Bu proje kapsamnda dier illerdeki çocuklara Diyarbakra ait ürünleri hediye olarak göndereceiz. Bunun yan sra çocuklarmz ile velilerimiz mektup yazd. Biz de bu mektuplar hediyelerle birlikte ilk olarak çoruma göndereceiz. dedi.

çocuklarn dilinden yazlan mektuplardan birini okuyan Güne, unlar kaydetti:

O mektuplardan birinde örencimiz, Diyarbakr gördün mü bilmiyorum ama çok güzel bir ehir. Özellikle tarihi yerleri mehur. Tarihte ehrimiz dümandan korunmak için büyük surlar ve kaleler yapmlar. ehrimizin bir de karpuzu çok mehur. Ben karpuzu çok seviyorum. Bence sen de seviyorsundur. Sana karpuz göndermek isterdim ama mevsimi deil. diyerek Diyarbakra davet edip, onlar misafir etmek istiyorlar. Deerlerimizden birisi misafirperverliimiz, hogörümüz. Onlara bir eyler ikram etmek istiyorlar, kardelerini görmek istiyorlar.

Güne, proje ile çocuklarn birçok kardei olacan ve gönüllerdeki Diyarbakr bütün illere doru ekilde anlatacaklarn söyledi.

Diyarbakra 23 yl önce öretmen olarak atandn anlatan okul öncesi öretmeni Berhan Yldz da, Dardan gelmeme ramen bu ehri çok sevdim. Müthi bir tarihi zenginlii var. Dinlerin, dillerin ve medeniyetlerin bulutuu bu ehri örencilerimizin küçücük yürekleriyle bunu Türkiye ile paylamak istedik. diye konutu.

Ana Sayfaya Git