Minikler duygulandırdı

DİYARBAKIR'da, İstiklal Marşı'nın kabulünün 98'inci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programda, marşın 10 kıtasını ezbere okuyan anaokulu öğrencileri Azra Ceren Salman ve Mert Hasan Ülgen, duygulandırdı.

Haberler 13.03.2019 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stiklal Marnn Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü dolaysyla Diyarbakrda törenler düzenlendi.

STKLAL MARI

l Valilii tarafndan stiklal Marnn kabulünün 98inci yl dönümü nedeniyle etkinlik düzenlendi. Cahit Stk Taranc Kültür Merkezindeki etkinlie Vali Hasan Basri Güzelolu, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, kurum müdürleri, örenciler ve çok sayda davetli katld. Sayg duruunda bulunulup, stiklal Marnn okunmasnn ardndan program, Mehmet Akif Ersoyun iirlerinin okunmasyla devam etti.

MLLETN VARLII

Vali Hasan Basri Güzelolu, bu topraklarn bin yldr deerlerin temsilcisi ve taycs olduunu söyledi.

Her dönemde içte ve dta, devletin ve milletin bekasn yok etmek isteyen hainler ile i birlikçilerinin olduunu belirten Güzelolu, milletin her zaman olduu gibi özgürlük ve bamszl için cann seve seve feda edebileceini dile getirdi. çanakkalede genç bir neslin deerler uruna gözünü krpmadan ehadete yürüdüünü vurgulayan Güzelolu, emsali görülmemi kahramanln, gelecek nesillere aktarlmasnn önemine iaret etti.

Güzelolu, stiklal Marmzn her satrn okurken ve dinlerken o günleri hissediyoruz. Her geçen gün güçlenen, hiç bitmeyecek iç, d tehdit ve ihanetlere ramen dimdik ayakta olmann kararllyla sonsuza doru akan büyük iradenin temsilcileri olma onurunu yayoruz. Birlik ve beraberliimizi tehdit eden her türlü ihanetin karsnda yklmaz bir srada gibi duracaz. ifadelerini kulland.

MLL ETM MÜDÜRÜ

l Milli Eitim Müdürü Feysel Taçer ise 2023 vizyonuyla gelecek nesillere güçlü, müreffeh bir ülke brakmak, geçmiin mirasn gelecee emanet olarak tamak için çok çalmalar gerektiini kaydetti.

Mehmet Akif Ersoyun hayat, stiklal Marnn yazlmas ve kabul edilmesi sürecini içeren sinevizyon gösterimi ve tiyatro oyunuyla süren programda,

Balar Hafize Ana Anaokulu örencileri, her ikisi de 6 yanda olan Azra Ceren Salman ile Mert Hasan Ülgen, stiklal Marnn 10 ktasn ezbere okudu. Büyük bir coukya okuyan minik çocuklar Azra ve Mert, salondakiler tarafndan ayakta alkland.

Etkinlik, Güzel Sanatlar Lisesi Korosunun, Mehmet Akif Ersoyun iirlerinden bestelenen ezgilere yer verdii dinletisiyle sona erdi.

Ana Sayfaya Git