Mit başarısı

MİT, yurt dışında yakaladığı 2 FETÖ'cüyü Türkiye'ye getirdi

Haberler 13.07.2018 - 11:38 Son Güncelleme : 13.07.2018 - 12:18

MLL stihbarat Tekilat (MT) Bakanl tarafndan, Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmasna (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda, terör örgütünün Azerbaycan kasas dile bilinen sa Özdemir ile Mersinde örgüte bal i adamlarnn imamln yapan Salih Zeki Yiit adndaki iki üst düzey terörist, yurt dnda yakalanarak yurda getirildi.

FETÖ/PDY ile mücadele kapsamnda operasyonlarna devam eden MT Bakanl ekipleri, haklarnda arama karar bulunan örgüt üyelerinden sa Özdemiri Azerbaycanda, Salih Zeki Yiiti ise Ukraynada yakalad. Terör örgütünün üst düzey yöneticileri olduu belirtilen Özdemir ile Yiit, bugün öleden sonra özel uçakla stanbul Atatürk Havalimanna getirildi.

FETÖNÜN AZERBAYCAN KASASI

Hakknda silahl terör örgütüne üye olma suçlamasyla arama kayd bulunan FETÖ üyesi sa Özdemir, 1997de Bakü Devlet Üniversitesini bitirdi. Terör örgütünün bir dönem Azerbaycan hususi iler sorumluluunu yürüten Özdemirin, FETÖnün Azerbaycan kasas olarak da görev yapt bildirildi. Baküde terör örgütü adna inaat sektöründe paravan faaliyet yürüten Avro 2000 firmasnn sahibi olan Özdemir hakknda, Ankara 2nci Sulh Ceza Hakimliinin arama kayd bulunuyordu.

UKRAYNADAN GETRLD

Ukraynada yakalanan FETÖ üyesi Salih Zeki Yiitin ise Mersinde örgüte bal i adamlarnn imamln yürüttüü belirtildi. Yiitin, i adamlarndan himmet ad altnda toplad paralar örgütün bata Pensilvanya olmak üzere, Afrika ülkelerindeki okullarnn finansman için yurt dna transfer ettii bildirildi. 15 Temmuz 2016daki darbe giriimi sonrasnda yurt dna kaçan Salih Zeki Yiit hakknda, Mersin Sulh Ceza Mahkemesince arama karar bulunuyordu.

Ana Sayfaya Git