Mit çökertti!

Milli İstihbarat Teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin operasyonuyla Irak'ın kuzeyindeki Gara'da etkisiz hale getirilen 2 teröristin, kırmızı kategoride aranan Servet Aydın ve Söylemez Yaşar olduğu belirlendi.

Haberler 25.10.2019 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irakn kuzeyindeki Gara bölgesinde Milli stihbarat Tekilat (MT) ve Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) koordineli çalmasyla düzenlenen hava harekatnda PKKnn sözde üst düzey yöneticilerinden Gülçiya kod adl Servet Aydn ve Tekoin Batman kod adl Söylemez Yaar etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, MT ve TSKnn bölücü terör örgütü PKK ile mücadelesi hzla sürerken, örgütün sözde üst düzey sorumlular da nokta atlarla etkisiz hale getiriliyor.

Bir süre önce MT ve TSKnn koordineli çalmasyla Irakn kuzeyindeki Gara bölgesinde gerçekletirilen hava harekat ile PKKnn sözde üst düzey yöneticilerinden Gülçiya kod adl Servet Aydn ve Tekoin Batman kod adl Söylemez Yaar etkisiz hale getirildi.

MTin elde ettii anlk istihbaratn TSK ile paylalmas sonucu harekete geçen F-16lar, teröristleri nokta at ile tam isabetle vurdu.

- Krmz kategoride aranyorlard

Operasyonla etkisiz hale getirilen YJA-STAR sözde askeri konsey ve PKK/PAJK konsey üyesi Servet Aydnn krmz kategoride arand, 2000li yllarda Diyarbakr krsalnda sorumlu düzeyde faaliyet gösterdii ve Diyarbakr ehir merkezi ile krsal alannda gerçekletirilen birçok eylemin de azmettiricisi olduu belirlendi.

Ayn operasyonda etkisiz hale getirilen Söylemez Yaar da krmz kategoride arananlar listesinde bulunuyordu. Geçmi dönemde sözde Gare alan YJA-STAR sorumlusu olarak faaliyet yürüttüü belirtilen Yaarn, örgütün sözde Irak Gare alan yürütme konsey üyesi olduu örenildi.

Ana Sayfaya Git