Mızraklı Agroekoloji alanını inceledi

Dr. Selçuk Mızraklı, çocukların doğayla bütünleşeceği ve doğal malzemelerden oluşturulacak oyun alanlarından faydalanacağı ‘Agroekoloji’ alanındaki çalışmaları inceledi.

Haberler 22.07.2019 - 11:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediye Bakan Dr. Selçuk Mzrakl, Park ve Bahçeler Daire Bakanl tarafndan Kayapnar lçesinde bulunan Büyükehir Belediyesine bal Kent Ormannda ina edilen Agroekoloji alann inceleyerek çalmay yürüten gönüllü aktivistlerden ve yetkililerden bilgi ald.

AGREEKOLOJ ALANI

Alanda yaplan ev, boranhane, ördek havuzu ve bahçeyi gezip inceleyen Mzrakl, çocuklarn teknolojij ürünlerden uzaklaarak doayla bütünleecei ve doal malzemelerden oluturulacak oyun alanlarndan faydalanaca bir alan oluturmay hedeflediklerini anlatt. Alanda bulunan her eyin doal malzemelerden yaplmasna özen gösterdiklerini kaydeden Mzrakl, alann adnn sürdürülebilir tarm sistemi anlamna gelen Agroekoloji koyduklarn açklad. Ebakan Mzrakl, çalmalarn büyük ksmnn tamamlandn belirterek iki ay içinde çocuklara ve kentte yaayan tüm yurttalarn hizmetine sunacaklarn söyledi. Mzrakl, kentin farkl noktalarnda benzer projeleri hayata geçirmek için proje çalmalar yürüttüklerini aktard.

Ana Sayfaya Git