Mızraklı: Dicle Nehri kıyısı düzenlenecek

Mızraklı, Dicle Nehri’nin Silvan Köprüsü ve Hevsel Bahçeleri arasındaki kısmında yurttaşların faydalanacağı uygun bir alan oluşturmayı planladıklarını söyledi.

Haberler 22.07.2019 - 11:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Selçuk Mzrakl, Dicle Nehrinin Silvan Köprüsü ve Hevsel Bahçeleri arasnda kalan ksmnda incelemelerde bulundu.

Büyükehir Belediyesi Meclis üyeleriyle mar ve ehircilik Daire Bakanl yetkilileriyle ky eridini gezen Mzrakl, doaya, insana ve çevreye saygl, yurttalarn Dicle Nehri kysndan faydalanaca içinde yürüyü, bisiklet rotalar ve meyve aaçlarnn olduu bir alan ina etmeyi hedeflediklerini söyledi. Düzenleme çalmalarn toplam üç kilometre uzunluundaki ky eridinin her iki tarafnda yapacaklarn söyleyen Mzrakl, çocuklar, gençler ve yetikinlere yönelik ayr ayr çalmalarn yaplacan ifade etti.

UNESCO LE DEERLENDRECEZ

Kültürel miras listesinde bulunan alanda, UNESCO yetkililerinin yakn bir tarihte kente gelerek incelemelerde bulunacaklarn aktaran Mzrakl, hazrlayacaklar projeyi sunacaklarn ve UNESCO yetkilileriyle birlikte deerlendireceklerini belirtti.

Ana Sayfaya Git