Mızraklı Hakkındaki Dava

Resmi olmayan sonuçlara göre, HDP'den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Adnan Selçuk Mızraklı'nın, hakkında "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası talebiyle açılan davada yargılanmasına devam edildi.

Haberler 04.04.2019 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Resmi olmayan sonuçlara göre, HDPden Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan seçilen Adnan Selçuk Mzraklnn, hakknda silahl terör örgütü kurmak ve yönetmek suçundan 15 yldan 22,5 yla kadar hapis cezas talebiyle açlan davada yarglanmasna devam edildi.

Diyarbakr 9. Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumaya, Mzrakl katlmazken, avukatlar hazr bulundu.

Mzraklnn avukatlar, müvekkillerine ait olan dijital materyallerde inceleme yaplmas için ifreleri mahkemeye verebileceklerini belirterek, ses kaytlarnn hukuka aykr ekilde delil olarak sunulduunu ileri sürdü.

Mahkeme, Mzrakl hakknda adli kontrol tedbirlerinin devam etmesi, sana ait dijital materyallere ait ifrelerin mahkemeye verilmesi ve bu ifrelerin Diyarbakr Emniyet Müdürlüüne gönderilerek gerekli incelemelerin yaplmasna karar verdi.

MIZRAKLI YARGILANDI

Mahkeme, suç unsuru ses kaytlarnn sana ait olup olmadnn belirlenmesi amacyla çözümlerinin stanbul Adli Tp Kurumuna gönderilmesine, incelendikten sonra rapor hazrlanmasn kararlatrarak, durumay erteledi.

ddianamede, resmi olmayan sonuçlara göre Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan seçilen HDP aday Adnan Selçuk Mzrakl hakknda, silahl terör örgütü kurmak ve yönetmek suçundan 15 yldan 22,5 yla kadar hapis cezas, mahkumiyeti halinde de Türk Ceza Kanununun ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarna hükmedilmesine karar verilmesi isteniyor.

Ana Sayfaya Git