Mızraklı: Tarihi alanlar açığa çıkarılmalı

Binlerce yıllık geçmişe sahip olan Ulu Camii’de yer altı su sarnıcını inceleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Selçuk Mızraklı, kaybolma tehlikesi ile karşı karşıya kalan tarihi alanları ortaya çıkarmaları gerektiğini söyledi.

Haberler 23.07.2019 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediye Bakan Dr. Selçuk Mzrakl, daire bakanlar ile birlikte binlerce yllk geçmie sahip olan Ulu Camii yer alt su sarncn inceledi. Yer alt su sarncna bizzat inen Mzrakl, tarihi alanlarn izini sürmekle kentteki hafzay ortaya çkarmaya çaltklarn söyledi.

TARH ULU CAMDE

Suriçinde ciddi anlamda kayp yer alt su sarnçlarnn bulunduuna dikkat çeken Mzrakl, Geçmii aramamz gerekiyor. Tarih bizlere kronoloji eklinde öretildi. Normalde tarih disiplini antropoloji ve arkeoloji disiplinlerinden bamsz düünülmemelidir. Kaybolma tehlikesi ile kar karya kalan tarihi alanlar ortaya çkarmamz gerekiyor. dedi.

Yer alt su sarnc incelemelerinden sonra Mzrakl, kente gelen yerli turistlerle bir araya geldi ve hatra fotoraf çektirdi. Ulu Camii dnda yurttalarla selamlaan Mzrakl, bir süre sokak müzii yapan çocuklar dinledi ve alklaryla miniklere destek verdi.

Ana Sayfaya Git