"Mobil Bankacılık" dolandırıcılığı: 35 şüpheli tutuklandı

İnternet ve mobil bankacılık hesaplarına erişerek 2 milyon 700 bin liraya yakın dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 43 şüpheliden 35'i tutuklandı. 7 şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken, bir şüpheli hakkında da ev hapsi kararı verildi.

Haberler 24.02.2021 - 01:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Cumhuriyet Basavclnn Kaçakçlk ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafndan yaplan soruturma kapsamnda, 6 aylk teknik ve fiziki takip neticesinde 48 üphelinin 44 eylemi belirlenmi, üpheliler tarafndan gerçekletirildii tespit edilen 44 eylemde toplamda 1 milyon 832 bin zarar ve 866 bin 700 TL tutarnda blokeli tutar olduu tespit edilmiti. Yaplan operasyonda 48 üpheli hakknda geçen hafta Cuma günü gözalt karar verilmiti.

MOBL BANKACILIK

üphelilerin bankaclk sistemlerinde kaytl GSM numaralarnn madurlarn bilgisi olmadan GSM operatör firmalarndan hat tama ilemleri gerçekletirdikleri, bu ekilde elde etmi olduklar yeni sim kart ile banka çar merkezinin arand ve güvenlik admlar yantlandktan sonra yeni sim kart üzerindeki blokenin kaldrld ve SMS ifrelerin yeni sim karta yönlendirildii, ardndan madura ait internet/mobil bankaclk hesaplarna eriilerek kredi tanmla, karta nakit avans ilemleri gerçekletirilip hesapta bulunan bütün parann üpheli üçüncü kiilerin hesaplar veya ödeme sistemi kurulular hesaplarna havale/EFT yaplmak suretiyle haksz kazanç temin ettikleri belirlenmiti.

Yaplan operasyonlarda toplam 48 üpheliden 43ü gözaltna alnmt. stanbul Emniyet Müdürlüündeki ilemleri tamamlanan 43 üpheli çalayanda bulunan stanbul Adalet Sarayna sevk edildi. Adliyede 35 üphelinin tutuklanmasna karar verilirken, 7 üpheli hakknda da adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest brakld. üpheli F.Y. hakknda ise Ev Hapsi karar uygulanmasna karar verildi. Öte yandan hakknda gözalt karar bulunan 5 üpheliyi yakalama çalmalar ise sürüyor.

Ana Sayfaya Git