Mobil ekipler aşı yapıyor

Diyarbakır'da OSB çalışanları mobil ekiplerce Kovid-19'a karşı aşılanıyor.

Haberler 12.08.2021 - 02:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) çalanlara, mobil ekiplerce yeni tip koronavirüs (Kovid-19) as uygulanyor.

Mobil ekipler, belirlenen fabrikalarda önce kaytlarn aldklar çalanlardan kimisinin ilk kimisinin de ikinci doz asn yapyor.

OSB Yönetim Kurulu Danman Mehmet Orak, OSBlerin üretim alanlar olmasndan dolay önemli yerler olduunu söyledi.

Bölgede birçok alanda üretim gerçekletirdiklerini ifade eden Orak, yönetim kurullarnn ald karar dorultusunda fabrikalardaki çalanlarn alanmas için çalmalar yürüttüklerini belirtti.

OSBde 10 bin çalann bulunduunu ifade eden Orak, l Salk Müdürlüü ile organize bir ekilde yaplan çalmalar kapsamnda çalanlarn yüzde 40 aland. çilerin bireysel olarak ve sanayicilerin duyarllyla yaklak yüzde 35lik bir oran aland. OSBde alamann yüzde 70-75 orannda olduunu düünüyoruz. Bunun daha da artmas gerekiyor. Umarm hep birlikte salgndan kurtuluruz. diye konutu.

Orak, salk çalanlarna yürüttükleri çalmalardan dolay teekkür etti.

çalanlar alanan fabrikann yetkilisi Eyüp Can Fidan da yurt içi ve yurt dna yönelik seramik üretimi yaptklarn ve youn bir çalma tempolar olduunu kaydetti.

Salgn nedeniyle çalma tempolarnda skntlar yaayabildiklerini ve bu skntlar giderebilmek için a talebinde bulunduklarn ifade eden Fidan, öyle dedi:

Sa olsunlar bizi krmadlar, l Salk Müdürlüü ekip gönderdi. çalanlarn alar yaplyor. Yaklak 95 personelimiz var. Genelde ayn ortamda çalyorlar, ayn servisleri kullanyorlar. Biz elimizden geleni yapyoruz. Sa olsunlar yetkililerimiz de bu konuda bize destek oldu. A ekipleri fabrikalarmza geldi. Bundan dolay kendilerine çok teekkür ediyoruz. Herkesin a yapmas lazm.

Fidan, personellerinin tümünün alandn, bunlardan bir ksmnn ilk doz, bir ksmnn da ikinci doz olduunu aktard.

- A yapanlar hastal ayakta geçiriyor

Fabrikann sevkiyat ve stok bölümünde çalan Burhan lter ise ilk etapta aya kar olduunu belirterek, çevreme baktm a yapmayanlar virüse yakalanyor ve hastal ar geçiriyor. A yapanlar ise hastal ayakta geçiriyor. ifadelerini kulland.

Younluktan dolay a yaptrmaya gidemediklerini dile getiren lter, salk ekiplerinin fabrikada alama yaptn ve bundan dolay ekiplere teekkür ettiini bildirdi.

çalanlardan Mahsum Aslan, daha önce ilk doz asn olduunu ve u anda ikinci doz asn yapacan söyledi.

Salk ekiplerine teekkür eden Aslan, Salk ekipleri ayamza kadar geldi. Hepsine sonsuz teekkürler ediyoruz. Hepsi birer kahramandr. Salgn döneminde verdikleri hizmetten dolay hepsini tebrik ediyorum. Büyük bir mücadele verdiler. diye konutu.

Ana Sayfaya Git