Molla Remzi Uçar: Üç ayları fırsat bilip ilim öğrenmek için çaba sarf etmemiz lazım

Üç ayların içerisinde olmamız münasebetiyle ilgili açıklamalarda bulunan İTTİHAD-UL ULEMA Yönetim Kurulu Üyesi Molla Remzi Uçar, üç ayları fırsat bilip hadis ve tefsir ilmine önem vermemiz gerektiğini vurguladı.

Haberler 23.02.2022 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uçar, Üç aylar en güzel ekilde istifade etmekle beraber deerlendirmemiz gereken önemli noktalardan birinin de ilim örenmek ve bir eyleri elde etmek için çaba sarf etmemiz olduunu söyledi.

Müminlerin; üç aylarda takvann zirvesini, zihnin saf ve kalplerin zikirle tatmin olmasyla yaayabileceini söyleyen Remzi Uçar, Bu üç azamzn ve bizim takvay elde etmemiz, bizlere ilmi en güzel ekilde öretecek hususlardr. Rabbimiz Bakara suresinde Allahtan korkunuz ki Allah da sizlere öretsin. Buyurmaktadr. Üç aylar takva aydr, zihinlerin saflat ayda bizler de örenme çabasna girmemiz lazm. Peygamber Efendimiz hadis-i eriflerinde Rabbim Recep ve aban hakkmzda hayrl kl, bizleri Ramazana ulatr. Buyurur. eklinde konutu.

Hz. Peygamberin, Sallallahu Aleyhi Vesellem duas olan bu aylar iyi deerlendirmemiz gerektiini dile getiren Uçar, Bu aylarda ilim öreneceiz ki Rabbimiz ilmimize bereket katsn. Bütün Müslümanlar unutmasnlar ki Peygamber efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem bu aylar için dua etmitir. Özellikle Rabbimizin kitab Kuran- Kerimi okuyarak Kuran hakknda bilgi edinmemiz gerekiyor. diye belirtti.

Bir Müslümann üç aylarda okumas gereken tefsir ilmi olduunu söyleyen Uçar, Kuran- Kerimi anlama açsndan en az ksa bir tefsir kitabn okumamz lazmdr. Kuran- Kerimin sureleri hakknda bilgi edinmemiz gerekir. Niçin sureler indirildi? Neden surelere isimler verildi? Bunlarn konular hakknda her müminin bilgi edinmesi lazmdr. Eer sureler hakknda bilgi edinirsek sureleri okuduumuzda daha iyi idrak eder ve anlarz. Sahabeler nasl sureleri okuduklar zaman istifade ettilerse ayn ekilde bizler de istifade ederiz. ifadelerini kulland.

EN GÜZEL ÖRNEN PEYGAMBER EFENDMZ OLMASI HASEBYLE HADSLERNDEN HABERDAR OLMAMIZ VE STFADE ETMEMZ GEREKYOR

Hadis ilmine de deinen Uçar öyle konutu:

Üç aylar içinde bizlerin hadis ilmiyle ilgilenmesi lazm çünkü Peygamber efendimizin sözleri, fiilleri ve ikrarlar hadistir. En güzel örnein Peygamber efendimiz olmas hasebiyle hadislerinden haberdar olmamz ve istifade etmemiz gerekiyor. Bu nedenle bizim en az krk hadisi okuyup onlarn manas üzerinde düünerek ezberlememizde çok fayda olacaktr. Özellikle mam Nevevinin krk hadisini okuyarak istifade edelim. dedi.

Uçar, Müminlerin üç aylar içinde özellikle fkh anlamnda da istifade etmesi gerekiyor. Bu aylarda oruçlar tutacaz, oruç fkh hakknda bilgimizin olmas lazm. Ramazan aynda zekt vereceiz, onun hakknda örenmemiz gereken fkh bilgisi gerekiyor. Bu aylarda namaz ibadetini de yaptmzdan dolay namaz hakknda da fkhi anlamda da bilgimizin olmas lazm çünkü bunlar bilmek her müminin üzerine farzdr. Bu nedenle üç aylar bizim için frsattr. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git