Mor Dağı’na tırmanış

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde faaliyetler yürüten Cilo Trekking Spor Kulübü üyeleri, İran sınırında bulunan 3 bin 780 metre yükseklikteki Mor Dağı’na tırmanış gerçekleştirdi.

Haberler 23.08.2019 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksekova ilçesinde her hafta yürüyü ve trman faaliyetlerini gerçekletiren Cilo Trekking Spor Kulübü, 10 kiilik ekip Mor Dana trman gerçekletirdi. Gece dada çadr kurarak kamp yapan ekip, ikinci günde 3 bin 780 metre yükseklikte bulunan Mor Dana zirve yapt. Cilo Trekking Spor Kulübü üyeleri, bölgede bulunan gölde de yüzmeyi ihmal etmedi.

2 gün boyunca Mor Danda bulunan doa güzelliklerini inceleyen Cilo Trekking Spor Kulübü Bakan Fikret Yaar, Mor Da, yörede Mur olarak bilinir. 3 bin 780 metre yükseklii, daclk sporu acsndan önemlidir. Ayrca bu da henüz daclk camiasnn ilgi alanna girmi deil. Oysa fiziki yaps, yani birkaç zirveden oluuyor olmas da sporlar bakmndan bulunmaz özelliklere sahiptir. Tantlmas durumunda dünyann her tarafndan buraya ilgi artacaktr. Grup olarak ilk defa Mor Dann en yüksek ksmna trman düzenledik. Amacmz bu da daclk camiasna tantmak ve yöreye turist çekmektir dedi.

Ana Sayfaya Git